Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Stichting Lezen & Schrijven en Efteling werken samen

Vanaf 9 september werken Stichting Lezen & Schrijven en attractiepark de Efteling vier weken nauw samen. Deze samenwerking start tijdens de officiële opening van de Week van de Alfabetisering, op aanstaande maandag 9 september in het attractiepark. Een van de pijlers van Stichting Lezen & Schrijven is het bevorderen van lezen. De Efteling, al meer dan 60 jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes, onderschrijft van harte het belang van lezen en voorlezen. Daarom organiseren beide organisaties vier weken lang leuke activiteiten in de Efteling waar bezoekers aan mee kunnen doen.

 

Speciale parkshow ‘Het geheim van Draak’


Speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven heeft de Efteling een unieke voorstelling gemaakt, waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak steeds smoesjes verzint als het op lezen of schrijven aan komt. ‘Het geheim van Draak’ wordt in deze periode vier keer per dag opgevoerd in het openluchttheater in het Sprookjesbos.

 

Taal Doe-boekjes


Aan de bezoekers van de Efteling wordt in deze periode een speciaal Taal Doe-boekje uitgedeeld met taalspelletjes, een speurtocht in het Sprookjesbos, maar ook informatie over laaggeletterdheid in Nederland.

 

Bekende Nederlanders lezen voor in de Efteling


Op de zondagen 15, 22 en 29 september en op 6 oktober, lezen verschillende bekende Nederlanders voor in het Sprookjesbos. Frank Groothof, Curt Fortin, Sylvia Vanden Heede, Jeroen Kramer, Fahd Lahrzaoui, Joris Lutz, Lucille Werner, Tjibbe Veldkamp, Dolores Leeuwin en Paul van Loon. Op zondag 6 oktober zal Prinses Laurentien, voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, de samenwerkingsperiode afsluiten door in het Sprookjesbos voor te lezen. Meer informatie over de samenwerking is te vinden op www.efteling.com/BN-ers-lezen-voor.

 

Voorlezen, een wereld van verschil


Stichting Lezen & Schrijven wil laten zien dat (voor)lezen een wereld van verschil maakt. Een kind dat minimaal 15 minuten per dag wordt voorgelezen, krijgt een 55 keer grotere woordenschat, wat de schoolprestaties ten goede komt. Regelmatig lezen voorkomt laaggeletterdheid, prikkelt de fantasie en is natuurlijk gewoon leuk.

 

Week van de AlfabetiseringDe Week van de Alfabetisering vindt plaats van 9 t/m 15 september. Deze Week wordt landelijk ondersteund door Stichting Lezen & Schrijven. In deze week organiseren honderden organisaties en personen activiteiten die het belang van goed lezen en schrijven benadrukken. Meer informatie: www.weekvandealfabetisering.nl.