De Kaasmakerij van Koningshoeven heeft een rijk assortiment aan (prijswinnende) kazen, van naturelkazen tot bier- en kruidenkazen, van zowel koe- als geitenmelk. Broeders en medewerkers van de Kaasmakerij steken daar dagelijks vele uren aan arbeid in. In een korte film (2,5 minuut) ontdekt u het bijzondere verhaal achter de trappistenkaas, het productieproces, de waarden en de aandacht voor kwaliteit.

 

Trappistenkaas is kaas met een bijzonder verhaal in de video hierboven. Gemaakt in de abdij O.L.V. Koningshoeven. Met toewijding en aandacht. Deze film geeft u een unieke kijk in onze kaasmakerij. Ontdek het proces, onze waarden en aandacht voor kwaliteit. Proef de stilte...

 

Vragen aan de kaasmakers

Weten wat je eet, draagt bij aan een bewust, gezond leven. Daarom geven de broeders van de Kaasmakerij graag antwoord op enkele veel gestelde vragen over hun ambachtelijk gemaakte abdijkazen.

 

Welke melk verwerkt de Kaasmakerij in haar kazen?
“Al onze kazen zijn gemaakt van gepasteuriseerde biologische koe- en geitenmelk.”

 

In hoeverre zijn de kazen vegetarisch?

“We gebruiken weliswaar melk, maar verder zijn onze kazen vegetarisch dankzij de toepassing van microbieel stremsel, een alternatief voor dierlijk stremsel.”

 

In welke kazen wordt La Trappe Trappist verwerkt?

“We verwerken ons bier in de La Trappe Quadrupel-bierkaas en de La Trappe Dubbel-kaas (beide van koemelk) en in onze Isid’or-geitenkaas. Door de vermenging van melk en bier is de alcohol aan het einde van het productieproces volledig uit de bierkazen verdwenen.”

 

Zijn de kazen van de Kaasmakerij glutenvrij?

“Onze bierkazen zijn niet glutenvrij. Dat komt door het bier: in het brouwproces zijn granen een belangrijk onderdeel. Al onze andere kazen zijn wel glutenvrij.”

 

Ik heb lactose-intolerantie. Kan ik de kazen van de Kaasmakerij eten?

“Vanaf twee dagen ná de productie bevatten onze kazen geen lactose meer. In het algemeen kunnen we dus zeggen, dat onze kazen geen problemen opleveren voor mensen die lactose-arm of lactosevrij moeten eten. Maar het is aan uzelf de keuze te maken.”

 

Klik hier voor meer informatie over de Trappistenkaas.