De Kaasmakerij van Abdij Koningshoeven is begin september in de prijzen gevallen: tijdens de landelijke keuring door de Bond van Zuivelbereiders ontving ze in de categorie ‘Zuivelbereider Kruidenkaas’ de Cum Laude Award 2021 voor de La Trappe Quadrupel Oak Aged koekaas.

 


Cum Laude Award 2021 voor de Kaasmakerij

De Cum Laude Awards leveren elk jaar in dertien categorieën een overzicht op van de lekkerste kazen en zachte zuivel in Nederland. De La Trappe Quadrupel Oak Aged koekaas kreeg maar liefst 95 van de honderd punten van de keurmeesters en voerde daarmee de ranglijst aan van lekkerste kruidenkazen. Ook in twee andere categorieën gooide de kazen van Koningshoeven hoge ogen:

in de categorie ‘Belegen kaas’ sleepte de kaasmakerij ‘zilver’ in de wacht met haar La Trappe belegen geitenmelkkaas naturel (91 punten);
in de categorie ‘Oude kaas’ ontving de overjarige La Trappe koemelkkaas naturel 89 punten.

 

Kwaliteit blijft prioriteit

“Deze prachtige beoordelingen steunen ons in ons werk om met vreugde en betekenis ambachtelijke kaas te blijven maken”, vertelt broeder Wigbert. “Zij bevestigen bovendien dat we op de goede weg zijn met het produceren van hoogwaardige en biologische producten waarvan je de kwaliteit proeft in de smaak.” Die kwaliteit blijft prioriteit hebben. Om die reden hebben de broeders besloten om alleen nog kaaswielen te produceren in de soorten ‘koemelkkaas naturel’, ‘koemelkkaas fenegriek’, 'koemelkkaas Dubbel', ‘koemelkkaas Quadrupel’, ‘geitenkaas naturel’, ‘geitenkaas Isid’or’ en 'geitenkaas zontomaat'.

 

De uitreiking van de jaarlijkse Cum Laude Awards vond dit jaar vanwege de coronamaatregelen plaats bij de producenten zelf. Bij Abdij Koningshoeven aan huis dus, inclusief bloemen en confetti.