Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Lokale kaas succesvol op internationale kaasmarkt

Nederlandse kaas is erg succesvol op de internationale kaasmarkt. Tijdens de International Cheese Award zijn verschillende  Klaverkazen bekroond met in totaal zes medailles en vier keer de ‘Highly Commended’ vernoeming. Klaver Koe Roem won een gouden medaille evenals Klaver Sikkepit die twee keer met een gouden plak onderscheiden werd.

 

Beste kaas

Iedere kaas die wordt bekroond mag een jaar lang de titel ‘beste kaas’ dragen. Tom Duivenvoorden, Dupont Cheese: “De interesse voor Klaverkaas was erg groot. Naast de juryonderscheidingen die we op de eerste dag ontvingen was de markt op de tweede dag geopend voor consumenten. De ‘awardwinnende’ kazen waren hierbij ontzettend in trek. We mogen nu het hele jaar onze kaas ondersteunen met claims als ‘verkozen tot beste geitenkaas’. Daar zijn wij uiteraard ontzettend trots op. Vaak zie je dat dergelijke onderscheidingen zich op de lange termijn terugbetalen in hogere afzetcijfers. Deze verwachting hebben wij ook voor de Klaverkaas.”

 

Lokaal en vakmanschap

De onderscheiden Klaverkaas, afkomstig van de Noord-Hollandse familie Klaver is via Dupont Cheese landelijk verkrijgbaar. Door trends als lokaal, duurzaam, oog voor kwaliteit en vakmanschap winnen de kazen steeds meer aan populariteit. Naast de gouden bekroning voor de Klaver Koe Roem en Klaver Sikkepit werden meerdere kazen bekroond:

·         Klaver Koe Roem: 1x goud, 1x zilver, 1x Highly Commended;

·         Klaver Sikkepit: 2x goud,  1x zilver, 1x brons, 1x Highly Commended;

·         Klaver Vleitegeit: 1x brons, 1x Highly Commended;

·         Klaver Schaap: 1x Highly Commended.

 

Categorieën

De award uitreiking die op 25 en 26 juli plaatsvond in Dorfold Park, nabij het Engelse plaatsje Nantwich kent ruim 260 verschillende categorieën. Producenten en leveranciers kunnen hun eigen kaas inzenden voor een van deze categorieën. Elke kaas die wordt ingezonden moet aan bepaalde, voor deze categorie, geldende eisen voldoen. Alle producenten en leveranciers die kazen inzenden participeren automatisch als jurylid tijdens het evenement. Ieder jurylid krijgt drie categorieën onder zijn hoede. Dit zijn categorieën waaraan eigen kazen niet deelnemen. De award uitreiking is een toonaangevende internationaal erkende award uitreiking voor kaas die sinds begin 20e eeuw jaarlijks wordt georganiseerd.