Gin is hot! Het is op dit moment de meest gedronken gedistilleerde drank in Nederland. Maar gin is meer dan dat. Het drinken ervan is bovenal een beleving! Gin is uitgegroeid van een traditioneel Engels product tot een wereldwijd geproduceerde drank. Maar waar komt gin vandaan? En wat is de relatie tussen gin en jenever?


De tijdelijke tentoonstelling ‘Het Begin van Gin’ geeft antwoord op deze en andere vragen. We starten hierbij in het nu en gaan terug in de tijd. Naast trends, reclame, Nederlandse gins en de ontstaansgeschiedenis van gin komt uiteraard ook de smaak van gin aan bod.'Het Begin van Gin' is nog te zien tot en met 19 maart a.s.

 

Maak je eigen gin! - Eenmalige workshop door Distilleerderij Rutte & Zn.
Als afsluiting van de tentoonstelling geeft onze gin- en jeneverspecialist op zondag 19 maart een rondleiding over ‘Het Begin van Gin’. Daar kun je jouw favoriete botanicals kiezen uit onze kruidenkast. Jouw keuze bepaalt mede welke botanicals we gebruiken in de exclusieve gin die we na afloop van de tentoonstelling gaan maken!

 

Aansluitend verzorgt de gin-specialist van Distilleerderij Rutte & Zn. een bijzondere workshop. We starten met een korte proeverij van de verschillende producten die Rutte stookt. Daarna ga je zelf aan de slag met de distillaten die Rutte maakt uit kruiden en vers fruit. Je mag net zolang aan jouw recept sleutelen tot je tevreden bent. En jouw zelfgemaakte gin gaat mee naar huis in een flesje met eigen etiket.

 

Meer informatie
Ga naar www.jenevermuseum.nl voor meer informatie. Of neem contact met ons op via 010-2469676 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nationaal Jenevermuseum Schiedam

Het Nationaal Jenevermuseum bestaat uit het Jenevermuseum, Branderij ‘De Gekroonde Brandersketel’ en Museummolen ‘De Nieuwe Palmboom’. De drie locaties vertellen samen het verhaal van jenever toen én nu. In de werkende Branderij maken de stokers Old Schiedam moutwijnjenever. Die is onder andere te koop in onze slijterij. Voor aankoop even proeven mag uiteraard.