Het aftellen is begonnen! Neem je dierbare op oudejaarsavond in je armen en ga feestend het nieuwe jaar in. Thuis of op een feestje, maak je klaar om het komende jaar te verwelkomen met een glas verfrissende bubbels. Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen (www.holidu.nl), onderzocht wat de meest populaire mousserende wijnmerken zijn dit jaar. Hiervoor werd het gemiddelde aantal maandelijkse Google-zoekopdrachten voor elke merknaam onderzocht, gecombineerd met Instagram hashtags om te bepalen welke merken het meest gezocht werden door liefhebbers.

 

1. Moët & Chandon Champagne - 295k Google-zoekopdrachten per maand | 1.5m+ Insta #
Het is officieel, eerste in onze ranglijst is Moët & Chandon. Een van 's werelds grootste champagneproducenten, opgericht in 1743 door Claude Moët. De naam was oorspronkelijk Moët et Cie, maar in 1833 werd het bedrijf omgedoopt tot Moët & Chandon nadat Pierre-Gabriel Chandon de Briailles zich bij het bedrijf voegde als partner van Jean-Remy Moët, kleinzoon van Claude Moët. Tot de klantenkring van het wijnhuis behoorden altijd adel en hogere klasse. Vandaag heeft het 2.900 hectare wijngaard en produceert het jaarlijks ongeveer 28.000.000 flessen champagne. Is er iets beters dan de komst van het nieuwe jaar te vieren met een adellijke uitstraling? Wees snel, want het doet de ronde dat het merk snel door zijn voorraad heen is.

 

2. Dom Pérignon Champagne - 371k Google-zoekopdrachten per maand | 824k+ Insta #
Op de tweede plaats staat niemand minder dan Dom Pérignon, een vintage champagne vol met klasse die vanaf de eerste slok luxe en verfijning uitstraalt. Het is genoemd naar Dom Pérignon, een benedictijnse monnik die een belangrijke pionier was in de kwaliteit van champagne, maar die, ondanks de mythes, de methode om mousserende wijn te maken niet heeft uitgevonden. Er is geen precies aantal flessen dat per oogstjaar wordt geproduceerd, maar het gaat om minstens 5 miljoen flessen. Vanaf september 2022 is de huidige versie van Dom Pérignon van het oogstjaar 2012 en de huidige versie van Dom Pérignon Rosé is van het oogstjaar 2008. Voor een flesje tik je dan ook aardig wat neer, vaak rond de 200 euro.

 

3. Veuve Clicquot Brut - 268k Google zoekopdrachten per maand | 743k+ Insta #
De volgende in onze reeks is Veuve Clicquot. Opgericht door Philippe Clicquot, maar de geschiedenis van Veuve Clicquot Ponsardin gaat terug tot 1772 en wordt bepaald door Barbe Nicole Ponsardin (Madame Veuve Clicquot), die op 27-jarige leeftijd weduwe werd en in 1805 het familiebedrijf overnam. Madame Clicquot vond in 1818 de eerste bekende rosé champagne uit door rode en witte wijn te mengen, een proces dat nog steeds door de meeste champagneproducenten wordt gebruikt. Het bedrijf werd in 1986 gekocht door Louis Vuitton, nu onderdeel van de LVMH-groep, en blijft zich wereldwijd uitbreiden.

 

4. Ruinart - 115k Google zoekopdrachten per maand | 236k+ Insta #
De vierde plaats van deze reeks wordt ingenomen door het oudste champagnehuis dat sinds 1729 uitsluitend champagne produceert. Het huis Ruinart, opgericht door Nicolas Ruinart in de stad Reims, een regio in de Champagne, maakt ook deel uit van de eerder genoemde LVMH-groep. De juiste serveertemperatuur is 8ºC tot 10ºC om hem koud te houden. Gebruik bij het serveren een hoog, dun glas, dat smal toeloopt. Dat houdt het aroma en de bubbels van de champagne langer vast. Chardonnay is de ziel van deze champagne, zoals men zegt, en deze specifieke variëteit geeft een delicate en zachte smaak.

 

5. Krug Champagne - 56k Google zoekopdrachten per maand | 287k+ Insta #
De vijfde plaats op onze lijst gaat naar Krug champagne. Het werd opgericht door Joseph Krug in 1843 en is ook gevestigd in Reims. Het huis is nu ook eigendom van de LVMH-groep, maar ondanks het meerderheidsbelang is de familie Krug nog steeds actief betrokken bij alle belangrijke beslissingen van het huis, maar zonder de dagelijkse werkzaamheden te leiden. Dit is de meest volle champagne in deze topkwaliteit categorie. Zachte gouden kleur en delicate, levendige bubbels die plezier aankondigen. Aroma's van bloemen, gedroogd fruit, noten, kaneel en citrus.

 

Wie rondt de top 10 populaire bubbels voor NYE af?

6. Bollinger Champagne - 76k Google zoekopdrachten per maand | 252k+ IG #

7. Stella Rosa - 93k Google zoekopdrachten per maand | 172k+ IG #

8. Taittinger Champagne - 83k Google zoekopdrachten per maand | 169k+ IG #

9. Freixenet - 58k Google zoekopdrachten per maand | 181k+ IG #

10. Laurent-Perrier Champagne - 34k Google zoekopdrachten per maand | 147k+ IG #

 

Om meer te lezen over dit onderzoek, bezoek hier de studiepagina: https://www.holidu.nl/magazine/meest-populaire-bubbels-nye