De geschiedenis van The GlenDronach is gekleurd met whiskypioniers en legendes. Hoewel de distilleerderij mee is gegaan met de tijd, worden er geen concessies gedaan en houdt The GlenDronach vast aan de ultieme kwaliteitseisen. Nog steeds rijpen de whisky’s alleen op de beste vaten. Denk aan een uniek samenspel van bloedsinaasappels uit Sevilla, ontstaan uit de rijping op vaten van Pedro Ximenez, met de tonen van geroosterde kastanjes en gekruide chocolade door rijping op de allerbeste Oloroso-sherryvaten. Het effect? Whisky’s met robuuste, krachtige en rijke smaken voor Scotch Single Malt drinkers die zich willen onderscheiden en kiezen voor de kwaliteit van een luxury malt.

 

Proeven als een Master blender

Tegenwoordig is de selectie van The GlenDronach vaten in handen van de vrouwelijke Master blender Rachel Barrie. Met haar indrukwekkende kunstenaarschap om te ruiken en proeven, zorgt zij voor sublieme kwaliteit van The GlenDronach expressies. Wil jij je ook laten meevoeren in de variatie van smaken en tonen? Master Blender Rachel Barrie geeft vijf tips die helpen bij het proeven van de kwaliteit van een Scotch Single Malt.  

 

Tip 1: Kies het juiste glas

De vorm van het glas waarin The GlenDronach geserveerd wordt, kan van invloed zijn op de geur- én smaakbeleving van de drank. Een brede onderkant en een nauwe opening zorgen voor een sublieme smaaksensatie.

 

Tip 2: Observeer

De kleur van de whisky zegt veel over de soort: is de kleur licht, donker, roodbruin of misschien wel lichtroze? Vaak geldt in regel ‘hoe jonger de whisky, hoe lichter de kleur’. Een lichte kleur gaat vaak samen met fruitige en zachte aroma’s, donker gaat vaker gepaard met vanille, karamel of suikerriet. De whisky's van The GlenDronach hebben vaak een hele intense, donkere kleur. Probeer de whisky ook een beetje rond te draaien: is het dik en stroperig of meer dun?

 

Tip 3: Ruik

Breng langzaam je neus richting het glas. Neem de tijd, probeer je te concentreren en de verschillende geuren en smaken te herkennen. Je zal bij The GlenDronach verschillende tonen van rijke kruiden, kers en wellicht wel donkere chocolade kunnen ruiken. Welke ingrediënten herken jij?

 

Tip 4: Proef

Begin eerst met kleine slokjes en beweeg The GlenDronach rustig in je mond rustig in je mond voordat je het langzaam doorslikt. Probeer na je slok te letten op de afdronk: wat proef je? Afhankelijk van de expressie kan je verschillende hints proeven uiteenlopend van frui, zoals abrikoos en zwarte kers, tot kruiden, zoals nootmuskaat en kaneel. Hoelang duurt de nasmaak?

 

De juiste whisky voor jouw smaak

De brede range aan gerijpte Single Malts van The GlenDronach bestaat uit een enorme variëteit aan smaken en aroma’s. De core range van The GlenDronach bevat een aantal sublieme aged Single Malts, waaronder The 12YO Original, The 15YO Revival, The 18YO Allardice en de 21YO Parliament. The GlenDronach heeft hiernaast nog een uitgebreide range aan specials en limited editions, waarvan er vele soorten jaarlijks terugkeren.