Een uitzonderlijke eer voor de Nederlandse distillateurs van Rutte Jenever. De winnende cocktail tijdens Tales of the Cocktails official Cocktail Competition in Amerika zet Hollandse Jenever terug op de kaart! Uit de in totaal 322 ingediende cocktailrecepten kwam de klassieke Martini Cocktail van Zachary Faden, uit Washington DC als winnaar uit de race. Zijn winnende creatie ‘Embrasse de la Terre’ won de internationale prijs dankzij de combinatie van traditionele en moderne ingrediënten waarin Rutte Old Simon Genever het hoofdingrediënt is. In tegenstelling tot zijn competitieve tegenspelers koos hij niet voor gin of vodka maar ging bewust voor de historische formule van Rutte. Veel mensen vinden het nog steeds moeilijk te geloven dat de ongekende populaire gin een afstamming is van het typisch Hollandse product: Genever oftewel Jenever.

Zachary Faden vertelt: “De Martini is de koning onder de cocktails en kent vele variaties. Ik wilde dat mijn versie een eerbetoon werd aan de geschiedenis en tegelijkertijd een moderne twist omvatte. De basis voor mijn winnende cocktail is jenever, de heerlijke fluweelachtige, moute voorloper van gin. Met name, Rutte Old Simon Genever behoudt traditie en innoveert door de toevoeging van noten en selderij. Hiermee vormde Rutte Old Simon Genever het perfecte hoofdingrediënt voor mijn Martini cocktail: Embrasse de la Terre.”

 

Hollandse Trots

Mark de Witte, CEO van de Kuyper Royal Distillers ziet de winst als een bevestiging voor de kwaliteit van Rutte Old Simon Genever welke bijna 150 jaar geleden voor het eerst door Simon Rutte werd gedistilleerd. Hij beschouwt de prijs voor de ‘Embrasse de la Terre’ als hét bewijs voor de terugkeer van jenever in de cocktailwereld. Mark de Witte vertelt:

“Mijn felicitaties gaan natuurlijk uit naar Zachary Faden met zijn overwinnende cocktail. We voelen ons vereerd dat Rutte Old Simon Genever, een traditioneel recept uit hand van onze oprichter, Simon Rutte, werd gekozen als een belangrijk ingrediënt voor deze smaakvolle cocktail. Onze meester distillateur Myriam Hendrickx werkt hard om het bijna 150 jaar oude Rutte-erfgoed te behouden en te herontdekken. Met een creatieve Rutte geest ontwikkelt zij nieuwe gins en jenevers. We zijn super trots dat jenever een sterke comeback maakt in de hoogwaardige drankcreaties van de allerbeste bartenders ter wereld. Dankzij deze bartenders wordt jenever steeds populairder in de beste barren wereldwijd. Zachary’s fijne creatie, ‘Embrasse de la Terre’ zal de jenever trend zeker versterken.”

 

Over Rutte

Rutte is al meer dan 150 jaar expert in het creëren en distilleren van bijzondere spirits gebaseerd op jeneverbes. Het internationale assortiment bestaande uit Rutte Old Simon Genever, Rutte CeleryGin en Rutte Dry Gin zijn enkel en uitsluitend voorzien van natuurlijke ingrediënten. De distilleerderij gevestigd in Dordrecht is in 1872 door Meester Simon Rutte opgericht. Het merk is internationaal verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en de Scandinavische landen. Rutte is sinds 2011 geïntegreerd in het portfolio van het traditionele Nederlandse familiebedrijf De Kuyper Royal Distillers. Echter, het geheime proces van distilleren zal altijd onaangeroerd blijven. 

 

Het Recept van de Winnende cocktail van Zachary Faden:

“Embrasse de la Terre”

Ingredienten:
2 oz (60ml) Rutte Old Simon Genever

1 oz (30ml) Dolin Dry Vermouth de Chambéry

¼ oz (7,5ml)Yellow Chartreuse

3 Dashes Bitter Truth Celery Bitters        
 

Recept:
Meng de ingredienten met een barlepel in een mixglas met ijs. Roer rustig door de drank. Schenk het in een gekoeld cocktailglas. Thats it, enjoy!

Garnering:
Het is niet nodig om deze cocktail te garneren. De aromatische smaken en geuren komen los tijdens het roeren. 

Cheers!