Afgelopen weekend werden de resultaten bekendgemaakt van de World Beer Awards 2016. Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek sleepte vijf medailles en een wereldaward in de wacht.


Lindemans BlossomGueuze werd uitgeroepen tot “World’s Best’ in de categorie ‘World’s Best Fruit Lambic’. In dezelfde categorie wist de lambiekbrouwerij met zijn Lindemans Spontanbasil een zilveren medaille, en met zijn Lindemans Oude Kriek Cuvée René en Lindemans Cassis ook nog twee bronzen medailles in de wacht te slepen.


BlossomGueuze is een assemblage van 3 jaar op hout gerijpte lambiek, versneden met lambiek van 12 maanden en verrijkt met een infuus van vlierbloesem. Na hergisting in de fles combineert deze goudkleurige geuze de zure smaak van lambiek met het natuurlijke, frisse vlierbloesemaroma. BlossomGueuze leent zich niet alleen uitstekend als aperitief, maar kan ook mooi gecombineerd worden met gerechten met bijvoorbeeld oesters, vis of fazant.
In de categorie ‘World's Best Gueuze’ werd de oude geuze van brouwerij Oud Beersel uitgeroepen tot ’s werelds beste. Het goud en zilver gaan echter ook naar het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek, dankzij de Lindemans Special Blend 2010 en Lindemans Oude Gueuze Cuvée René.
De World Beer Awards is een van ’s werelds belangrijkste biercompetities. De wedstrijd vond plaats in Groot-Brittannië. www.worldbeerawards.com


Over Brouwerij Lindemans
De familie Lindemans is al bijna twee eeuwen actief in de biersector. Momenteel is de zesde generatie aan zet. Brouwerij Lindemans groeide uit tot een gevestigde waarde in de internationale bierwereld. De brouwerij is de grootste onafhankelijke familiale lambiekbrouwerij. Behalve Oude Gueuze, Oude Kriek, Gueuze, Kriek en Faro produceert Lindemans verschillende fruitbieren op basis van lambiek (Framboise, Cassis, Apple en Pecheresse) alsook SpontanBasil en BlossomGueuze. Op dit ogenblik telt de familiale onderneming 39 medewerkers.
www.lindemans.be