De Internationale Sherry Week is een jaarlijks festival dat de gemeenschap van Sherry-liefhebbers samenbrengt doormiddel van grote- en kleine evenementen over de hele wereld. Sherry Wijnen viert van 7 tot en met 13 november voor de negende keer op rij de Internationale Sherry Week. Gedurende deze week zijn er over de hele wereld speciale Sherry proeverijen en evenementen.

 

Tijdens de Internationale Sherry Week worden wereldwijd een groot aantal inspirerende online- en offline evenementen georganiseerd, zoals: proeverijen, lezingen, masterclasses en wijn-spijs workshops. Deze evenementen worden onder andere georganiseerd door bars, restaurants en wijnhandelaren van over de hele wereld om Sherry fans samen te brengen en wederom te inspireren.

 

Ook in Nederland zijn er verschillende evenementen georganiseerd. Zo kun je vanaf 7 november bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam speciale sherry-cocktails drinken! Tijdens hun ‘Sherrybration’ kan je bijvoorbeeld een heerlijke cocktail met Saffron Vodka, Palo Cortado Sherry, limoen en banaan bestellen. Liever de pure van Sherry proeven? Voor maar €25 bestel je een wine flight met verschillende stijlen Sherry Wijn.

 

Ook Parkvilla in Alphen aan de Rijn doet mee aan de Internationale Sherry Week dit jaar! Hier geniet je op 8 november van een sherry-proeverij onder leiding van Ton Wortelboer. Ton neemt je mee op een smakelijke reis van 9 fantastische ontdekkingen, waarbij elke stijl Sherry Wijn wordt gecombineerd met een passende foodpairing.

 

Vanaf 9 november schenkt Dutch Courage Cocktails een aantal speciale Sherry cocktails. Hier ontmoet Amsterdam Jerez en drink je cocktails waar Nederlandse sterke dranken gecombineerd worden met de fijnste Sherry Wijnen. Denk bijvoorbeeld aan een cocktail met jenever en whisky in combinatie met Sherry. Een creatie die duidelijk geproefd moet worden.

 

Op 13 november sluit Restaurant Monnikendam in Amersfoort af met een Sexy Sherry lunch en proeverij. Met als slogan “Van een huisvrouwen drank tot een gastronomische alleskunner.” laat Restaurant Monnikendam jou tijdens deze lunch 6 Sherry Wijnen met passende gerechtjes proeven.

 

Viadeze link kun je op de website van de Internationale Sherry Week alle evenementen vinden die plaats vinden.