Pamela Heilmann, Meesterdistilleerder van Michter's, heeft haar goedkeuring gegeven aan de vrijgave van Michter's 10 Year Single Barrel Kentucky Straight Rye. Deze zal in maart verkocht worden. Deze speciale uitgave is de eerste van Heilmann, die in 2016 de eerste vrouw sinds de drooglegging werd die actief is als meesterdistilleerder bij een distilleerderij van de Kentucky Distillers' Association."Bij Michter's is de Meesterdistilleerder de 'neezegger', die verantwoordelijk is voor het al dan niet vrijgeven van een whisky", zei de President van Michter's, Joseph J. Magliocco. "Pam is een geweldige distilleerder met een ongelofelijke kennis van whisky. Met haar aan het roer bevinden we ons in de best mogelijke positie."

"Het is passend dat de eerste vrijgave die ik als Meesterdistilleerder van Michter's heb goedgekeurd een Rye is, omdat Michter's achtergrond zo diepgeworteld is in Rye whisky", zei Heilmann. "Ik zet me sterk in om alleen een product vrij te geven als het precies goed is, en ik denk dat deze Michter's 10 Year Rye absoluut uitmuntend is." De aanbevolen verkoopprijs van een fles Michter's 10 Year Rye van 750 ml is in de VS $150.

Michter's Distillery bevind zich in Shively, een voorstad van Louisville, Kentucky, het centrum van de Amerikaanse whisky-industrie. Hier worden bekroonde whisky's in beperkte oplage gemaakt, die beperkt worden gedistribueerd omdat de vraag het aanbod al heeft overstegen. Michter's staat bekend om haar single barrel rye, bourbon in beperkte opslag, single barrel bourbon, en Amerikaanse whisky in beperkte oplage. In 2015 werd Michter's benoemd tot het zevende Heritage-lid van de Kentucky Distillers Association, waarmee het de eerste distilleerderij in 33 jaar werd die deze status heeft bereikt. Ga voor meer informatie a.u.b. naar www.michters.com