Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Franse topwijnboeren rond Wijntheater BBB in Maastricht

Vooraanstaande Franse wijnboeren geven als primeur in Nederland ,proeverijen en workshops tijdens de Bourgondische horecakbeurs BBB, van 7 tot en met 9 oktober in het MECC in Maastricht. De wijnen komen onder andere uit de Elzas, Bordeaux, Bourgogne-Beaujolais, Champagne, Loire, Rhône en Zuid-West Frankrijk.

 

De Franse wijnproducenten vertegenwoordigen de 'Vignerons Indépendants'. Daarvan maken 38.000 Franse wijnboeren deel uit. Zij nemen zo'n 53 % van de totale wijnproductie voor hun rekening. Het zijn overwegend jonge wijnboeren, die het bedrijf veelal van hun vader hebben overgenomen. De jonge wijnproducenten presenteren zich op de BBB rondom het speciale Wijntheater. In dit theater komen live entertainment, educatie, tips en trends op het gebied van wijn allemaal samen. Onder de bezielende leiding van registervinoloog en sommelier Barbara Verbeek komen bezoekers alles te weten over de juiste wijn in het ‘verkeerde’ glas, het maken van een aantrekkelijke wijnkaart voor uw horecazaak, wijnen en spijzen,  oude en nieuwe wereldwijnen en koken met wijn.

 

BBB-beleving


Op de komende horecavakbeurs BBB in Maastricht valt sowieso veel te zien, te horen, te ruiken en vooral te proeven. Naast het unieke wijntheater met entertainment, educatie, sublieme topwijnen en live muziek kunnen de horecaprofessionals ook kennis maken met unieke bieren in het Speciaalbieren Paviljoen. Beleven ze het spektakel van de Biertapwedstrijden en leren ze in Food Village alles over biologische en ambachtelijke producten. Ze ontmoeten Ria Joosten op het Limburgplein met producten uit de regio en ervaren kookwedstrijden met extra aandacht voor jong talent. Ook ontdekken ze een nieuw netwerkplatform ‘Place des Amis’  voor hun zelf en hun horeca collega’s.

Dit is slechts een greep uit het omvangrijke programma. Van maandag 7 t/m woensdag 9 oktober presenteren ruim 200 deelnemers hun specifieke aanbod van producten en diensten voor de horeca. De beurs is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers en alleen via registratie te bezoeken. Tegelijkertijd vindt Folie Culinaire plaats, het vakevenement voor de topgastronomie. Ook deze vakbeurs kent een strikt toelatingsbeleid. Meer informatie op www.bbbmaastricht.nl en www.folieculinaire.nl.

 

Voordeel en gezelligheid


Zowel de BBB als Folie Culinaire zijn te bezoeken met het NS-voordeelticket. Na de beurzen ademt ook de binnenstad van Maastricht horeca en topgastronomie met een bruisend programma en speciale beursmenu’s van verschillende restaurants. Beursbezoekers ontvangen een voucher voor een gratis gang bij een van de aangesloten restaurants.