Restaurant Flore**, Jasper Panis en Max Risselada zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts. Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op de HORECAVA streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Hotel Restaurant Het Roode Koper*, Restaurant Flore**, Restaurant Moustique en Passy Events, de organisatie heeft Restaurant The Lemon Tree en Restaurant Dorset een Wildcard gegeven.

 

Dit was de opdracht
De teams moesten een amuse en viergangenmenu voor 6 personen maken. Voor de presentatie brachten de koks zelf servies mee. De amuse kon onvoorbereid meegenomen worden en hier zaten geen eisen aan qua ingrediƫnten. Voor de rest van het menu moesten ingrediƫnten uit de black box worden gebruikt. Voorgerecht was een visgang, dus vis en schelp- of schaaldieren. In het hoofdgerecht moest het kalfsvlees uit de black box worden gebruikt. Het nagerecht moet de twee producten uit de black box bevatten.


De prijzen

Het winnende team won naast de Gouden Koksmuts, een gouden medaile, de large Big Green Egg, een Rational iVario, een Wusthof messenset/koffer, een Van Drie cheque voor zevenhonderdenvijftig euro aan kalfsvlees en een Gastronomisch Gilde cheque van duizend euro.