De winnaars uit Japan.

Zaterdag 21 januari 2023, de aankondiging van de overwinning van Japan, vertegenwoordigd door Moe Takahashi, Naritoshi Suzuka, Yusaku Shibata, sluit de 18e editie van de Pastry World Cup tijdens Sirha Lyon 2023. Deze overwinning beloont de techniek en creativiteit van de door het team voorgestelde realisaties. Frankrijk en Italië completeren het podium, respectievelijk 2e en 3e.

 

“Het niveau van de competitie stijgt van de ene editie naar de andere, getuige de zeer dicht bij elkaar liggende resultaten, getuigt Pierre Hermé, voorzitter van de Pastry World Cup. Met grote vreugde belonen we Japan, een land dat gewend is aan het podium, dat werd 16 jaar later opnieuw wereldkampioen.”

 

“Alle kandidaten waren erg gepassioneerd, wat voor mij als banketbakker voldoening geeft. Cédric Grolet, erevoorzitter van de wereldbeker patisserie: “Ik wil iedereen bedanken, de mensen die hier hebben gewerkt, omdat ze me hebben geholpen dit prachtige beroep te herontdekken, dat dagelijkse een ontwikkeling doormaakt, zowel visueel als technisch.”

 

THE RESULTS OF THE GRAND FINALE
OF THE 2023 PASTRY WORLD CUP

1st:



2
nd:



3
rd:



4
th:




5th:



6th:



7th:



8th:



9th:



10th:

JAPAN - Moe Takahashi
(chocolate), Naritoshi Suzuka
(sugar), Yusaku Shibata (ice)

FRANCE - Georges Kousanas
(chocolate), Jérémy Massing
(sugar), Jana Lai (ice)

ITALY - Jacopo Zorzi
(chocolate), Alessandro Petito
(sugar), Martina Brachetti (ice)

UNITED-KINGDOM - Martin
Chiffers (chocolate), Nicolas
Houchet (sugar), Michael Ho
Lam Kwan (ice)

SOUTH KOREA - Kwang Man
Jung (chocolate), Jeong Been
Kim (sugar), Ho Yong Lim (ice)

MALAYSIA - Charles Lim
(chocolate) Pui Teng Mun
(sugar), Jun Wei Goh (ice)

USA - François Behuet
(chocolate), Jordan Snider
(sugar), Julie Eslinger (ice)

CHINESE TAIPEI - Yu-Wei Xu
(chocolate), Hsun-Han Chan
(sugar), Yuan-Pin Chang (ice)

ARGENTINA - Matías Dragún
(chocolate), Lucas Carballo
(sugar), Rub Darré (ice)

CANADA - Jacob Pelletier
(chocolate), Patrick Bouilly
(sugar), Ross Baisas (ice)

11th:



12th:




13th:



14th:



15th:




16th:




17th:

CHILI - Alejandro Espinoza
(chocolate), Javiera Villegas
(sugar), Niko Ibacache (ice)

MOROCCO - Abdelkader
Ejjatioui (chocolate), Ali
Gousaid (sugar), Omar Eddib
(ice)

COLOMBIA - Carlos De Ávila
(chocolate), Deiby Sanchez
(sugar), Laura Mojica (ice)

PHILIPPINES - Anthony Jay
Segubiense (chocolate), Vergel
Iral (sugar), Angelica Hong (ice)

MAURITIUS - Stéphane
Labastide (chocolate), Pravesh
Gokhoola (sugar), Shivam
Marooday (ice)

TUNISIA - Moez Krid
(chocolate), Bechir Hamed
(sugar), Duminda Sapu
Arachchige (ice)

EGYPT - Ahmed Aboubakr
(chocolate), Marzouk Marzouk
(sugar), Mortada Abdellatif (ice)




Special Eco-responsible Price:
CANADA
- Jacob Pelletier (chocolate),
Patrick Bouilly (sugar), Ross Baisas (ice)