Denemarken wint de Bocuse d'or 2023, Noorwegen en Hongarije respectievelijk Bocuse d'argent en Bocuse de bronze. Na twee dagen competitie op hoog niveau, ging de overwinning naar Denemarken, vertegenwoordigd door Brian Mark Hansen en zijn commis Elisabeth Madsen sluit de 19e Grand Finale van de Bocuse d’Or af als opvolger van de Fransman Davy Tissot, Bocuse d’Or 2021. Het team uit Noorwegen, bestaande uit chef-kok Filip August Bendi en zijn commis Leon Haarberg Nilsen
werd tweede en won de Bocuse d'Argent, terwijl Hongarije verdedigd werd door Bence Dalnoki en de zijnen commis Patrik Nyikos vervolledigde het podium.

 

De 24 leden van de jury gaven hun oordeel na vijf en een half uur testen, belonende techniek, productpresentatie en non-waste.

 

“Een vernieuwende en inspirerende uitgave voor toekomstige generaties! getuigt Jérôme Bocuse, voorzitter van de Bocuse d'Or. De Feed The Kids-test is de perfecte uitdrukking van het belang om jonge mensen kennis te laten maken met goed eten en zo de waarden van de chef-koks van morgen uit te dragen.”

 

Alle kandidaten moesten zeeduivel uitlichten voor de schoteltest en pompoen sublimeren tijdens de nieuwe 'Feed The Kids'-test, bedoeld om onderwijs over goed eten te promoten bij de jongere generaties.

 

“Ik ben hier in alle nederigheid gekomen om me door die chefs te laten inspireren”, legt Dominique Crenn, erevoorzitter van deze editie, uit. Ik vond het geweldig dat er zoveel landen waren, zoveel verschillende culturen, en ze vertelden ons allemaal hun verhaal, niet dat van anderen. De kinderen die naar de Bocuse d’Or hebben gekeken, kunnen nu tegen zichzelf zeggen: ik mag er ook bij zijn, ik heb ook een verhaal te vertellen.”

 

THE RESULTS OF THE GRAND FINAL
OF THE BOCUSE D’OR 2023
Bocuse d’Or: Denmark - Brian Mark Hansen
Bocuse d’Argent: Norway - Filip August Bendi
Bocuse de Bronze: Hungary - Bence Dalnoki
4th:
5th:
6th:
7th:
8th:
9th:
10th:
11th:
12th:
13th:
14th:
Sweden - Jimmi Eriksson
France - Naïs Pirollet
Finland - Johan Kurkela
United-Kingdom - Ian Musgrave
Iceland - Sigurjón Bragi Geirsson
USA - Jeffery Hayashi
Switzerland - Christoph Hunziker
Canada - Samuel Sirois
Japan - Tomoyuki Ishii
Estonia - Alexander Gureev
Belgium - Sam Van Houcke
15th:
16th:
17th:
18th:
19th:
20th:
21st:
22nd:
23rd:
24th:
New Zealand - Will Mordido
Colombia - Carlos Pajaro
China - Nick Yuli Lin
Australia - Alex Mcintosh
Mauritius - Kritesh Halkory
South Korea - Byeonghyen Hwang
Chile - Ari Zuñiga Salas
Mexico - Marcelo Hisaki
Morocco - Faical Zahraoui
Sri Lanka - Mihishan Rashminga Silva

Best commis award: Norway - Leon Haarberg Nilsen
Best “Feed the Kids” test award: France - Naïs Pirollet
Best theme on a platter award: Sweden - Jimmi Eriksson
Social Commitment Award: Mexico - Marcelo Hisaki