De kaas Brabantse Schone viel bij de Frankfurt Trophy-wedstrijd in de prijzen. Het product van Brabants Duingoed kreeg de onderscheiding Grand Gold, die de hoogste is. De kaas van de kleine boerencoöperatie rond de Loonse en Drunense Duinen werd uit een totaal van 380 kazen als beste Nederlandse kaas beoordeeld. De kaas is nu een jaar op de markt.

 

Brabants Duingoed Kaas
Brabants Duingoed Kaas is ambachtelijk gemaakt met de beste melk van boeren uit het gebied. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de boer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat os te proeven.

 

Karakteristieke volle smaak
De trotse boeren uit het agrarische landschap rondom de Loonse en Drunense Duinen, sloegen de handen ineen. Ze maken samen regionale en onderscheidende kaas van de beste melk die ze zelf produceren. De samenstelling van de grond in het gebied zorgt voor een calciumrijke melk. Door de ambachtelijke verwerking van de niet afgeroomde melk blijven voedingsstoffen behouden en krijgt de kaas zijn karakteristieke volle smaak.

 

Ontwikkeling van het landschap
Door de samenwerking van veertien boeren is het mogelijk om het verschil te maken. Ze ontwikkelen een korte keten en hebben een gezamenlijke passie voor het weiden van de koeien en de zorg voor het landschap. Een deel van de opbrengst van de kaas wordt gebruikt om het landschap, de natuur en de biodiversiteit in het Brabants Duingoedgebied te onderhouden. Ze plantten 10.000 m2 bloemen rondom de weilanden van de veertien boeren voor een betere biodiversiteit. De bloemen zien er ook prachtig uit. Ze hebben plannen voor paddenpoelen, insectenhotels en nog meer.

 

Eerlijke prijs voor de boer
Zij zijn de trotse hoeders van het bijzondere stuk Brabants landschap. Ze krijgen een eerlijke prijs voor de melk. Dit komt ten goede aan het voortbestaan van het agrarisch gebied en de verbetering van de leefomstandigheden voor de dieren. De koeien lopen in de wei met kruidenrijk gras. Het veevoer is deels zelf verbouwd en divers zoals met veldbonen, tarwe en voederbieten. Dit zorgt voor een lagere voetprint, betere biodiversiteit, dierenwelzijn en de beste melk. Daar zijn de boeren trots op.