Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Cafetaria Eethuis Van Holst: nummer 1 van Nederland

 

Cafetaria Eethuis van Holst in Dongen mag zich een jaar lang de beste cafetaria van Nederland noemen. In de Cafetaria Top 100 eindigde het bedrijf van John en Dorien van Holst op de eerste plaats, boven respectievelijk Verhage Floriande (2) in Hoofddorp en Colijn snacks, broodjes, vis (3) in Rhenen. De Cafetaria Top 100 is een initiatief van het vakblad Snackkoerier en is voor de achtste keer samengesteld. De bekendmaking vond plaats op 22 oktober tijdens een spectaculair branche-evenement in partycentrum Studio A12/Brother’s in Bunnik.

 

Van Holst in Dongen is meer dan een traditionele cafetaria. Je kunt er, naast de frites en snacks, terecht voor verse maaltijden, menu’s, lekkere maaltijdsalades en zoals nu, in het seizoen, vers bereide stamppotten.  De frites zijn ambachtelijk bereid van speciaal ingekochte aardappelen. Overigens zonder de cafetaria-afkomst te verloochenen heeft het zitgedeelte de uitstraling van een gezellig restaurant. Daarnaast is er een ijssalon te vinden. Kinderen kunnen terecht in een aparte speelruimte met springkussen, waar tijdens drukte zelfs begeleiding aanwezig is, zodat de ouders rustig kunnen eten.   

 

De nummers 2 en 3

Ook over de nummers 2 en 3 heeft de jury lovende woorden: Verhage Floriande in Hoofddorp, van Marco en Gisela Honsbeek, is al jaren een vaste waarde in de Top 100. Marco Honsbeek zet volop social media in om zijn bedrijf te promoten. Daarnaast besteed hij veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij hij altijd de buurtbewoners betrekt. Dat levert hem veel goodwill op in zijn omgeving. 

De nummer 3, Colijn snacks, broodjes, vis in Rhenen, maakt al jaren een gestage opmars in de ranglijst. Maarten Colijn jr. weet ieder jaar het bedrijf op een hoger plan te tillen. De gast kan hier ook terecht voor een lekker visje. Het zelfgemaakte ijs wordt gepresenteerd in een opvallende, draaiende vitrine.

 

Hoe kwam de Top 100 tot stand?

De Cafetaria Top 100 is tot stand gekomen door honderden cafetaria’s aan bezoeken van mystery guests te onderwerpen. Door de wol geverfde juryleden zijn maandenlang anoniem door het land gereisd en hebben alle voorgedragen cafetaria’s kritisch bekeken.

 

Werkwijze jury

De juryleden letten daarbij niet alleen op smaak en presentatie van de producten, maar ook op zaken als klantvriendelijkheid, hygiëne, assortiment, originaliteit en uitstraling. De beste bedrijven hebben een tweede jurybezoek gehad en de toppers kregen ook nog een openlijk jurybezoek.

 

Meer informatie en de complete ranglijst vindt u op www.cafetariatop100.nlen www.snackkoerier.nl. Daar is ook een onderverdeling per provincie te vinden.