Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Gerrit de Kiewit-trofee voor De Mandemaaker in Spakenburg

Chaîne des Rôtisseurs heeft vandaag de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Bert van Eijden van Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg. De trofee wordt jaarlijkst uitgereikt aan de eigenaar van het restuarant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is. Dit als dank voor het beschikbaar stellen van tijd en kennis.

 

De winnaar van de kookwedstrijd dit jaar is chef-kok Sander de Vette van Restaurant De Mandemaakers. De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 17 mei bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. Aan de wedstrijd namen meerdere jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. Winnaar Sander de Vette plaatst zich na de overwinning voor de internationale wedstrijd in Parijs op 25 september.

 

Tijdens de uitreiking van de prijs aan De Mandemaaker kon De Vette zelf niet aanwezig zijn. Hij bereidt zich voor op de internationale kookwedstrijd in Parijs in september en volgt momenteel een trainingsstage bij Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, die vorig jaar de winnaar leverde.

 

De Gerrit de Kiewit-trofee bestaat uit een fraai bord, gesponsord door Pabst & Pabst.

 

Over Restaurant De Mandemaaker
Restaurant De Mandemaaker is gevestigd in het centrum van Spakenburg, niet ver van de ouder vissershaven. Het restaurant heeft een vermelding de Michelingids en restaurantgids Lekker, en staat onder andere bekend om de meer dan prima visgerechten.

 

Over Chaîne des Rôtisseurs
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.