Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Koreman’s Limoncello ’s werelds beste

Afgelopen woensdag sleepte het Bredase merk een gouden medaille in de wacht, tijdens de International Wine & Spirit Competition 2021. Koreman’s Limoncello is bekroond met 96 punten. Hiermee classificeert Koreman’s zich als ’s werelds beste limoncello. In totaal won de citrus gebaseerde likeurenproducent drie medailles tijdens deze internationale competitie.

 


Koreman’s x IWSC
Na het succes van de zilveren medaille in 2020 voor Koreman’s Limoncello, wist Koreman’s wederom in de prijzen te vallen tijdens de International Wine & Spirit Competition 2021. De IWSC, een internationale competitie op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken, heeft als doel om excellentie te belonen. Een jury van experts selecteert de beste producten door middel van een blindproeverij en een technische keuring. Er worden dranken van over de hele wereld ingezonden. Per categorie worden bronzen, zilveren en gouden medailles uitgereikt. Koreman´s is bekroond met twee bronzen en een gouden medaille. Koreman’s Limoncello laat daarmee alle limoncello producenten van over de hele wereld achter zich.


The International Wine & Spirit Competition:
“With an enticing richness evoking curded lemons and sherbet boiled sweets, this has initial promise that leads to fantastic mouth textures, pleasing alcohol heat and a lengthy, lingering, lemony aftertaste. Delicious and moreish, textured and balanced. Outstanding example. ”  Gebroeders Frank en Thom Koreman :  “Het is een ongelofelijk mooie beloning dat al het harde werk ook een jury van experts heeft kunnen overtuigen van onze Limoncello. Na vorig jaar de zilveren medaille te hebben gewonnen, wilden we niets anders dan dit jaar goud winnen en de beste ter wereld worden. Supertrots dat dit dan ook is gelukt!”


Koreman’s
De gebroeders Koreman delen de vurige passie voor het bourgondische leven. Zij begonnen het bereiden van hun ambachtelijke limoncello in hun ouderlijk huis. Na het winnen van de zilveren medaille op de IWSC vorig jaar ging het hard. Ze vonden een productiepand waar vanaf dat moment wekelijks limoncello werd geproduceerd en citroenen met pallets tegelijk werden verwerkt. Inmiddels is het team nog verder uitgebreid om aan alle vraag te kunnen voldoen, maar ook zijn pa en ma Koreman nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf. Naast de populaire limoncello, ontwikkelde Koreman’s diverse andere Cello’s, zoals een Yuzucello (gemaakt van de Japanse Yuzuvrucht) en de Sanguincello (gemaakt van de Sanguinello bloedsinaasappel).


Limoncello
Limoncello is momenteel populairder dan ooit. Niet alleen als digestief, maar juist ook als aperitief of als onderdeel van een cocktail of een spritz. De consument zoekt steeds vaker naar kwaliteit en ambachtelijkheid. Koreman’s Limoncello is authentiek en handgemaakt met alleen biologische citroenen. Niet geheel onbelangrijk; Koreman’s Limoncello is zonder kunstmatige toevoegingen. Bij limoncello gaat het om de verhoudingen en de manier van filteren. Bij Koreman’s is ontzettend veel geëxperimenteerd en er wordt heel precies gewerkt. En dat betaalt zich uit met een waardering van excellentie door de jury van IWSC.  Koreman’s limoncello staat vast in het assortiment. Daarnaast produceert Koreman’s diverse limited editions met de seizoenen mee.


Yuzucello
Yuzucello wordt gemaakt van de Yuzu. Deze unieke citrusvrucht bevat kenmerken van de mandarijn, sinaasappel en de citroen. Tegenwoordig groeit de yuzu voornamelijk op het kleinste Japanse eiland Shikoku en het oogstseizoen loopt van november tot januari. Dit maakt deze citrusvrucht erg zeldzaam en duur. De yuzuvrucht is erg bekend in de gastronomie. Koreman’s Yuzucello is met 87 punten en een bronzen medaille bekroond. Vanaf december is er weer een limited oplage Koreman’s Yuzucello beschikbaar.
“Personified yuzu aromas on the nose with hints of lemon peel and orange blossom.” - IWSC


Sanguincello
Koreman’s Sanguincello is gemaakt van de biologische Spaanse bloedsinaasappel: de Sanguinello. De perfecte drank voor de ontluikende lente. De frisse smaak van het sappige dieprode vruchtvlees en de intense kleur van de oranje schil maken de Sanguincello uniek. Koreman’s Sanguincello is met 88 punten en een bronzen medaille bekroond. Een nieuwe oplage Sanguincello is begin 2022 weer verkrijgbaar. “Orange marmelade, macerated lemon skin and candied lemon zest, sitting on a creamy, rounded palate.” – IWSC