Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Het Nationaal Team doet mee aan 25e IKA/Culinary Olympics in Stuttgart

Van 14 tot 19 februari vindt het IKA/Culinary Olympics plaats in Stuttgart, Duitsland. Het Culinary Team The Netherlands (CTTN), onder leiding van Waldrik Kremer en Bert van Manen, doet mee aan de wedstrijden 'Restaurant of Nations' en 'Chef's Table'.

 

 

"We hebben onszelf ruim anderhalf jaar voorbereid, zodat we helemaal klaar zijn om volgend weekend in Stuttgart te staan", zegt Waldrik Kremer. "We zijn vooral benieuwd naar de Chef's Table. Deze is in de plaats gekomen van het koud buffet, die wegens het voorkomen van food waste is afgeschaft." Tijdens de wedstrijden gaat het CTTN landseigen producten gebruiken. "En we gaan natuurlijk gewoon voor goud", voegt Waldrik toe. "We weten hoe internationale wedstrijden werken, dus daar kunnen we deze keer weer goed op inspelen."

 

Tijdens de wedstrijd 'Restaurant of Nations' op 15 februari zullen de Nederlandse chef-koks een 3-gangen menu presenteren aan de jury en 110 bezoekers. De wedstrijd Chef's Table vindt voor Nederland op 17 februari plaats. Tijdens deze wedstrijd kookt het team een 7-gangen menu die zij presenteren aan de jury en 12 bezoekers. Voor beide wedstrijden neemt Nederland het op tegen Singapore, Zwitserland, Japan, Kroatië, Hong Kong en Cyprus.

 

Organisatie
IKA/Culinary Olympics wordt georganiseerd door de Vereniging van de Duitse Koks - Verband der Köche Deutschlands e.V. (VKD) - die internationale kookwedstrijden houdt op het hoogste niveau. Sinds de eerste editie in 1900 wordt eens in de vier jaar deze competitie gehouden. De organisatie telt 2.000 chefs en teams van 59 landen over de hele wereld en houd zich daarbij aan het Olympisch motto #dabeiseinistalles (erbij zijn is alles).