Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Start zoektocht naar de Beste Foodspecialiteitenwinkels

De jaarlijkse Nationale Competities van gecertificeerde foodspecialisten gaat vandaag weer van start. Dit jaar gaan we op zoek naar Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel, Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas en Nederlands Beste Foodspecialist Charcuterie. Op woensdag 11 maart zullen de finalisten bekend worden gemaakt nadat alle deelnemers zijn bezocht door een onafhankelijke vakjury en mystery shoppers. Na een finaleronde, wederom uitgevoerd door een nieuwe vakjury en mystery shoppers, zullen op maandag 20 april de winnaars bekend worden gemaakt tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten in Studio 21 te Hilversum.

 

 

Onafhankelijke jury-boordeling
Een deskundige vakjury beoordeelt deelnemende winkels onder meer op hun visie op het vak en de branche, het ondernemings- en winkelmanagement, het vakmanschap, voorlichting richting de klant en de performance van de winkel. De mystery shopper bezoekt de winkel en beoordeelt het aanbod, de winkeluitstraling en de behandeling in de winkel.

 

Branche-Event Foodspecialiteiten
Het Branche-Event Foodspecialiteiten vindt plaats aansluitend op de Dag van het Vakcentrum en start maandag 20 april om 19:00 uur in Studio 21 te Hilversum en is bedoeld voor genodigden en pers die zich bezighouden met de foodsector (kaas, wijn, noten, delicatessen, culinaire producten). Tijdens een feestelijk diner zullen de winnaars bekend worden gemaakt door een zeer inspirerende presentator: Humberto Tan.

 

Meerwaarde
Dat is het thema voor 2020 omdat wij lokale en landelijke politiek en winkelend publiek bewust willen maken van de meerwaarde van de zelfstandig ondernemer in de lokale markt. Maar al te vaak wordt het ‘gewoon’ gevonden dat lokale ondernemers sportclubs sponsoren, de bingo van de seniorenclub opvrolijkt met lekkere hapjes, met mede-ondernemers ouderen middels een busje naar het winkelgebied toehaalt en de koffie altijd klaar staat op de tafel in vele winkels. Maar dat is dus niet normaal. Het zijn significante meerwaarde die de zelfstandig ondernemer creëert en waarmee wezenlijk wordt bijgedragen aan de leefbaarheid van het verzorgingsgebied van de lokale ondernemer.

 

Organisatie
De Certificering Foodspecialiteitenwinkels en de Nationale Competities zijn initiatieven van het Vakcentrum, Foodspecialiteiten. De uitvoering berust bij de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, Blekerijlaan 1, 3447 GR Woerden. Voor algemene informatie: www.foodspecialiteitenwinkels.nl