Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Ter Marsch & Co winnaar lekkerste hamburger van Nederland

Chef Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co is tijdens de Horecava winnaar geworden van de Lekkerste Hamburger 2020. ‘The Gojira’ werd maandag 13 januari tijdens de horeca vakbeurs in Amsterdam RAI unaniem als lekkerste beoordeeld. Dit is een Koreaanse burger geserveerd op een Aziatische steambun met een patty van dry aged rib eye en Japanse Wagyu vlees. De burger is belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips. De pulled pork is gestoofd in een bulgogi marinade, een zoete complexe saus, en in de Yuzu Iki Beer, dat voor een zuurtje en bitter zorgt. Gochujang is een gefermenteerde soja bonen pasta, dat ervoor zorgt dat er een umami smaak ontstaat vanwege het fermentatie proces.

 

 

Volgens het juryrapport was de presentatie tot in de puntjes uitgevoerd en is er tot in de kleinste details nagedacht over een kloppend totaalplaatje. De jury beoordeelde de burger onder meer ook als origineel met een mooie opbouw en zeer uitgesproken en diverse smaken die wel complementair aan elkaar zijn. Met het behalen van deze prijs bewijst Ter Marsch & Co dat ze nog steeds tot de beste burgerspecialisten van Nederland behoren. In 2015 sleepte de burgerbar al eens de prijs voor beste burger tijdens de Horecava in de wacht en onlangs won Ter Marsch & Co Amsterdam de award in de categorie Best Restyling tijdens de Entree Awards 2019. De prijswinnende ‘The Gojira’ is vanaf vrijdag 18:00 verkrijgbaar in de Rotterdamse en Amsterdamse vestigingen van Ter Marsch & Co. De burger wordt op een waanzinnige manier geserveerd in een Aziatisch stoommandje en gaan per twee stuks.

 

Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. Ter Marsch & Co startte in 1895 al met een heldere missie: één ding doen en dat uitzonderlijk goed doen. Sinds 2014 doen ze dit als bar & grill en zijn gespecialiseerd in het serveren van heerlijke burgers in een eigentijdse atmosfeer, geschikt voor zowel gezinnen als fijnproevers. Hun ‘on the spot’ bereide burgers, vers gesneden friet en zelfgemaakte sauzen worden bereid met de meest verse en meest hoogwaardige ingrediënten in de volledig open keuken. In maart 2016 opende de tweede locatie in hartje Amsterdam, inmiddels verbouwd en heropend.. Dat de familie meer kan dan burgers bouwen bewijzen ze met restaurant ‘de With’, een koffie- en lunchzaak op de Kalverstraat en Europa’s eerste zalmkwekerij op land; Fresh Salmon Farming Europe.