Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Jessica Préalpato is 'The World's Best Pastry Chef'’

De hoofd-patissier bij Alain Ducasse au Plaza Athénée in Parijs, Jessica Préalpato, is uitgeroepen tot 's werelds beste patissier 2019. Préalpato ontvangt haar prijs, die wordt gesponsord door Sosa, voorafgaand aan de prijsuitreiking van The World's 50 Best Restaurants 2019, die plaatsvindt op 25 juni in Singapore. De 50 beste restaurants ter wereld is de viering van het hoogtepunt van de mondiale gastronomie, waarbij een unieke gemeenschap van wereldleidende chef-koks, restauranthouders, liefhebbers van voedsel en wereldwijde media wordt samengebracht voor de Oscars van het diner wereld.

 

 

Geboren in een familie van banketbakkers, waren desserts altijd belangrijk in Préalpato's leven. Ze groeide op in Mont de Marsan en zij studeerde eerst een graad in psychologie voordat ze haar ware roeping besefte: het maken van natuurlijke desserts. Haar werk is toonaangevend door het beste gebruik van seizoensgebonden producten, het creëren van gerechten met een hoge smaak, maar ook licht in de mond.

 

"We zijn erg verheugd om Jessica Préalpato aan te kondigen als winnaar van 'The World's Best Pastry Chef'-prijs.”' zegt William Drew, directeur van de organisatie 's werelds 50 beste restaurants.

 

"Haar creativiteit en toewijding aan de wereld van eten en de kunst van het bakken maakt haar de perfecte winnaar van deze prijs. Haar keuken is absoluut van deze tijd: de manier waarop ze natuurlijke suikers manipuleert zonder smaakaroma's volledig op te offeren met de ideologie van het restaurant en de culturele tijdgeest om de inname van suiker te verminderen.

 

"Préalpato zegt:" Het is een absolute eer om erkend te worden als The World's Beste patissier. Als dochter van twee banketbakkers was ik mijn hele leven ondergedompeld in de wereld van de culinaire kunsten. Deze prijs vertegenwoordigt mijn levensreis en de passie die ik heb voor deze kunst. Ik hoop dat deze prijs jonge banketbakkers over de hele wereld inspireert. "Préalpato begon haar carrière in de keuken van La Chèvre d'Or in Eze, waar ze werkte onder Philippe Labbé.