Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Wie wordt in 2018 Nederlands Beste?

De zoektocht naar Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel, Nederlands Beste Specialist Landleven en Nederlands Beste Buitenlandse kaasspecialist van 2018 start morgen! Een onafhankelijk juryteam, bestaande uit een consumentenjurylid en twee deskundigenjuryleden, bezoekt de komende weken alle deelnemende winkels die gecertificeerd zijn. De uitkomsten van de bezoeken bepalen wie de finalisten per categorie worden. Op maandag 12 maart 2018 worden de finalisten hierover geïnformeerd. Na een tweede onafhankelijke juryronde worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Branche-Event op maandag 16 april in “Hart van Holland” te Nijkerk.

 

Onafhankelijke jury-boordeling

De deskundigenjury beoordeelt de winkels onder meer op hun visie op het vak en de branche, het ondernemings- en winkelmanagement, het vakmanschap, voorlichting richting klant en de performance van de winkel. De consumentenjury bezoekt de winkel en beoordeelt het aanbod, de winkeluitstraling en de behandeling in de winkel. Uiteraard maakt de consumentenjury zich niet bekend.

 

Branche-Event en congres

Het Branche-Event krijgt dit jaar een andere opzet dan voorheen. In de middag vindt in “Hart van Holland” te Nijkerk de Dag van het Vakcentrum plaats voor alle branches, retail en groothandel die zich bezighouden met de foodsector (kaas, wijn, noten, delicatessen, culinaire producten, biologische speciaalzaken, supermarkten en de gemengde branche). Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats met het kaasbuffet weer terug in ere hersteld! Vanaf ongeveer 19.00 uur begint op dezelfde locatie een feestelijk diner voor genodigden. Tussen de gangen door worden de winnaars van de wedstrijden bekendgemaakt.

 

Krachten bundelen

Op dinsdag 23 januari jl. is bekend gemaakt dat Vakcentrum en Gebra, de brancheverenigingen voor zelfstandige winkeliers in het midden- en kleinbedrijf, hun krachten gaan bundelen en integreren tot één organisatie. Daarmee versterken zij de belangenbehartiging en dienstverlening voor hun leden. Door de krachtenbundeling vertegenwoordigt het Vakcentrum 2.800 winkels met 200.000 werknemers.

 

Organisatie

De Certificering Foodspecialiteitenwinkels en de Nationale Competities zijn initiatieven van het Vakcentrum, Foodspecialiteiten. De uitvoering berust bij de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, Blekerijlaan 1, 3447 GR Woerden. Voor algemene informatie: www.foodspecialiteitenwinkels.nl