Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

#itsaDONdeal 2017

Na de succesvolle eerste cocktailwedstrijd rondom foodpairing van vorig jaar, was het 28 november tijd voor een nieuwe editie van #itsaDONdeal. Drie chefs (Vermeer, Lobby Fizeaustraat en SushiSamba) bereidde elk een gerecht geïnspireerd op de Filipijnse rum. Acht barmannen meldden zich om bij het door hen uitgekozen gerecht een bijpassende cocktail te maken op basis van de Don Papa 7 years en fruit en kruiden van Rungis.

 

De op de avond zelf gevormde duo’s werden beoordeeld door Kevin Kroon (Door74 en voormalig Don Papa winnaar), Herlinda van Meeuwen (foodjournalist Passion HI), Noël Vanwittenberg (Ciel Blue) en Matthias Cadeau (International Brand Ambassador Don Papa).

 

Iedereen was in de gelegenheid om mee te proeven en zoveel mogelijk te leren over de combinaties tussen Don Papa Cocktails en de gerechten, die uiteenliepen van biet met saus van bloedworst (Mauro Rotsaert, Vermeer) tot zoete aardappel met beefjerky (Jorrit van der Bos, Lobby Fizeaustraat). Topsommelier Noël Vanwittenberg had voor de gelegenheid een presentatie voorbereid om iedereen tips mee te geven om op te letten bij het maken van een goede spijscombinatie.

 

Chef Mark Vaessen van het net in Amsterdam geopende SushiSamba maakte kleine “pao de queijo” met chorizo en sneeuw van aji panca peper. Martin Eisma (barman bij Blue Spoon) combineerde dat met een zijn “Spoils of the Mountain” een romige Don Papa citrus shake, die werd afgemaakt met shishoblad, fingerlime en zeezout. Mark en Martin worden door Don Papa uitgenodigd om een week in Manilla gastoptredens te doen en natuurlijk ook zelf de keuken en smaken van Sugarlandia, oftewel het Filipijn iland Negros, te leren kennen.

 

Juryvoorzitter Matthias Cadeac: “Ik reis de wereld over en zie een hoop wedstrijden. Ik geniet vaak van de discussie met mijn mede juryleden. Deze keer was er echter geen discussie. Het niveau was ongekend hoog, maar deze cocktail en dit gerecht waren echt perfect op elkaar afgestemd.”