Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Finalisten Beste Kaasspeciaalzaak en Beste Foodspecialiteitenwinkels bekend

De finalisten voor de titel ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ en  ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel’ 2017 zijn bekend.


De vijf Beste Kaasspeciaalzaken zijn (op alfabetische volgorde van plaatsnaam):

  • De Kaasspecialist Piet en Pieter Renkema - Amersfoort
  • Kaashuis Tromp - Heemstede
  • Kaas Wereld - Malden
  • ‘t Zuivelhoekje - Wageningen
  • De Kaasspecialist Rokkeveen - Zoetermeer


De vijf Beste Foodspecialiteitenwinkels zijn (op alfabetische volgorde van plaatsnaam):

  • Choco & Zo - Barneveld
  • Wijn & Spijs - Heerenveen
  • Charlots' Delicatessen - Hilvarenbeek
  • Domburg's kaas noten & wijn - Putten
  • Voets Specialiteitenhuis - Veghel


Begeerde titels – selectieprocedure
De Nationale Competities zijn zeer belangrijk voor de foodspecialiteitenwinkels. Deelname aan de competities staat open voor gecertificeerde foodspecialiteitenwinkels. Dit zijn winkels die zich al onderscheiden op het gebied van vakkennis, kwaliteit en bedrijfsvoering. Ook collega’s of leveranciers kunnen gecertificeerde winkels voordragen. Vervolgens wordt door een onafhankelijke jury, bestaande uit een consumentenjurylid en twee deskundigenjuryleden, de deelnemende winkels bezocht. Op basis van hun rapportages worden de vijf finalisten per winkelcategorie bepaald.


Finale jurybezoeken
Alle finalisten worden vervolgens tussen 20 februari en 10 maart bezocht en beoordeeld door andere juryleden. Deze onafhankelijke finalejury bestaat uit een vakjurylid, de vorige winnaar van deze winkelcategorie en een anonieme consumentjurylid.


Uitreiking awards
Op maandagavond 20 maart 2017 vindt in Hotel Theater Figi in Zeist de spannende ontknoping van de twee competities plaats. Vanaf 18.30 uur start een feestelijk diner. Tussen de gangen door worden de winnaars van de wedstrijden ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ en ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel’ bekendgemaakt.


In de middag vindt (op dezelfde locatie) een congres plaats voor alle branches, retail en groothandel die zich bezighouden met foodspeciaalzaken (kaas, wijn, noten, delicatessen, culinaire producten en de biologische speciaalzaken). Hier presenteert FoodService Instituut Nederland de uitkomsten van een onderzoek met de titel: Passie, Puur & Beleving, kenmerken van dé speciaalzaak in 2025. Aansluitend vindt een netwerkborrel plaats.


Organisatie
Deze Nationale Competities zijn een initiatief van het Vakcentrum en worden georganiseerd door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland in Woerden.