Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Roy Eijkelkamp wint Gouden Koksmuts 2013

 

Roy Eijkelkamp, sous-chef bij Restaurant De Bokkedoorns ** in Overveen heeft maandag 7 januari 2013 op het XpertPlaza tijdens Horecava 2013 de Gouden Koksmuts gewonnen. Hij kreeg de prijs uitgereikt door Onno Kokmeijer, executive chef Ciel Bleu in Amterdam, onder toeziend oog van juryvoorzitter Wynand Vogel en Roelof van Dinter, directeur Nestlé Professional, hoofdsponsor van de Gouden Koksmuts.

 

De wedstrijd om de Gouden Koksmuts is onderdeel van het Nationaal Kampioenschap, dat plaatsvindt tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten. Tweede werd Keng Vichanrat, sous-chef Restaurant La Rive Amstel hotel in Amsterdam en.Jonathan Zandbergen, chef-kok Het Veerhuys in Almere. De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, werd voor de drieënvijftigste keer uitgereikt.

 

De jury, bestaande uit de topchefs Lucas Rive, chef-kok van De Bokkedoorns in Overveen, Onno Kokmeijer, SVH Meesterkok Ciel Bleu Okura in Amsterdam, Bert van Manen, chef-kok banqueting Kurhaus in Scheveningen, Jacob Jan Boerma, chef-kok eigenaar Restaurant De Leest in Vaassen, Waldrik Kremer Chef d’équipe Koksgilde Nationaal Team en juryvoorzitter Wynand Vogel, beoordeelde Roy’s amuse en viergangenmenu met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten waren van groot belang.
De wedstrijd werd georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 2600 leden, in samenwerking met de Horecava. Hoofdsponsors van de Gouden Koksmuts zijn Nestlé Professional, Rational en Deli XL. De NK Horeca wordt mede mogelijk gemaakt door Koppert Cress, Wüsthof, Ruig Wild en Gevogelte, VanDrie Group, Olivier en Figgjo, Chaud Devant, Gramm en Winterhalter.

 

XpertPlaza Horecava 2013


De Horecava is het nationale platform voor professionals in de foodservice-industrie. Het XpertPlaza is de plek waar ondernemers en medewerkers expertise en inspiratie opdoen op het gebied van vakmanschap, veiligheid en ondernemerschap in de horeca. Op het XpertPlaza in hal 9 staan de samenwerkende partners zoals het bedrijfschap Horeca en Catering, FNV Horeca, Horecava, Kenwerk, het Koksgilde, Koninklijke Horeca Nederland, het Pensioenfonds Horeca & Catering, SVH en Stichting Voorlichting Leerlingen bijeen. Vanuit een nieuw concept en met spraakmakende onderwerpen worden bezoekers geïnformeerd en vooral ook geïnspireerd. Het XpertPlaza heeft een ware ‘festival setting’, inclusief theatertenten, een fonteinbar, diverse podia en knusse zitjes.