Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Chumnmee overall winnaar van Horeca Innovation Award

 

Chummee uit Amsterdam wint de Horecava Innovation Award 2013 met het gelijknamige social gifting concept. Met Chummee kun je iemand online op een hapje of drankje trakteren in een offline horecagelegenheid. De prijsuitreiking van de 13e editie van de innovatiewedstrijd vond plaats op maandag 7 januari, de eerste dag van Horecava 2013 in Amsterdam RAI.

 

Juryvoorzitter Hugo Maat noemt Chummee een vernieuwend marketinginstrument voor elk horecabedrijf om extra omzet te genereren zonder kortingsacties”. Met Chummee kun je iemand via Twitter of Facebook, maar ook via email trakteren op bijvoorbeeld een cappuccino met iets lekkers in zijn of haar favoriete lunchroom. Je rekent online af, voor het personeel van de lunchroom zijn er geen ingewikkelde handelingen en je hoeft als bedrijf niet te investeren in apparatuur. Het enige dat je als horecabedrijf moet bedenken, is welke ‘cadeautjes’ je wilt aanbieden op Chummee. Horecabedrijven kunnen hiermee op een sympathieke en originele manier aan digitale marketing te doen, zonder dat ze kortingen hoeven weg te geven. Interessant voor elk horecabedrijf!

Chummee won ook de Horecava Innovation Award in de categorie Concepts & Co-creation. Behalve de Award ontving de winnaar ook een cheque voor marketing- en communicatie-ondersteuning door Pitch communicatie & PR in Amsterdam.

 

Categoriewinnaars

De jury heeft ook winnaars aangewezen in de overige drie categorieën van de wedstrijd. Bij Food & Beverage gaat de award naar Bake Your Own deegplakken, op de markt gebracht door Bak Speciaal uit Nijkerk. Topkwaliteit vers afbakbrood. Geschikt voor alle marktsegmenten.

De Gacoli buitenlampen van Hemsson uit Wierden zegevierde bij Interior & Design. Deze stijlvolle, duurzame buitenlampen zijn een uitkomst voor elk terras en zeer betaalbaar. De prijs bij Equipment & Services gaat naar de Compact Mobile Tap van CoolCarré uit Amsterdam, waarmee je binnen vijf minuten een compact, mobiel tappunt hebt dat CO2 onafhankelijk werkt.

 

Karel de Vos Award

Deze editie reikte de jury voor het eerst de Karel de Vos Award uit, een award vernoemd naar de in september overleden juryvoorzitter. De bijzondere award werd in ontvangst genomen door VerdraaidGoed! met hun inzending Foodiebag. Een sympathieke en verantwoorde oplossing voor een actueel maatschappelijk thema: voedselverspilling.

 

Stemming publieksprijs via Facebook

Voor de tweede maal reikte de Horecava een publieksprijs uit. Ondernemers, medewerkers en andere belangstellenden in horeca en catering konden via een speciale Facebook-pagina hun stem uitbrengen. De 16 genomineerden ontvingen in totaal circa 1650 stemmen; daarvan gingen er 593 naar de publieksprijswinnaar: Frylow.

 

Ruim 110 inzendingen

De onafhankelijke jury van ondernemers, chef-koks, deskundigen en vakjournalisten beoordeelde voor deze 13e editie ruim 110 inzendingen. De genomineerden mochten hun product live voor de vakjury presenteren. De 16 uitverkoren innovaties zijn te zien op de themawereld INNOVEER! op de Horecava.

 

Voor deze editie konden producten aangemeld worden die na 1 januari 2012 in Nederland op de horeca- en cateringmarkt verschenen. De Horecava wil met de prijs het innovatieve karakter van de beurs onderstrepen en fabrikanten & leveranciers stimuleren horeca en catering te blijven voorzien van innovatieve producten.

 

Horecava Innovation Award 2013: de winnaars

 

Overall en Concepts & Co-Creation: Chummee, Chummee, Amsterdam

Met social gifting concept Chummee kun je iemand online op een hapje of drankje trakteren in een offline horecagelegenheid. Horecabedrijven krijgen hiermee de mogelijkheid om op een sympathieke en originele manier aan digitale marketing te doen, zonder dat ze kortingen hoeven te geven. Jury: “Innovatief concept om via social media nieuwe gasten aan te trekken. Combineert offline en online op een originele manier. Het product is eigentijds en een vernieuwend marketinginstrument voor elk horecabedrijf om extra omzet te genereren zonder kortingsacties. Door eenvoud (social media en smartphone) en laagdrempeligheid biedt het mooie mogelijkheden voor elk horecabedrijf.”

Contactpersoon: Helen Maltha, 06-19198502, www.chummee.com

 

Food & Beverage: Bake Your Own, Bak Speciaal, Nijkerk

Snel zelf vers brood bakken zonder ingewikkeld kneed- en rijsproces. Een desemproduct, dus het meest authentieke bakproduct waar de natuur 100% zijn werk doet. De deegplakken nemen in opslag veel minder volume in dan een gerezen en gebakken product. Jury: "Topkwaliteit vers afbakbrood. Geschikt voor alle marktsegmenten. Vorm en grootte zelf te bepalen. Desemcultuur die je zelf niet kunt maken. Uit diepvries en is na 72 uur in de koelkast nog goed te verwerken. Biedt toegevoegde waarde."

Contactpersoon: Ferenc Sulyok, 033-4654810, www.bakspeciaal.nl

 

Interior & Design: Gacoli buitenlampen, Hemsson, Wierden

Snoerloze buitenlampen op zonne-energie. De techniek van zonnepanelen en 24 duurzame LED’s is naadloos geïntegreerd in het moderne design. Leverbaar met afstandsbediening en dimmer. Geen stroom- en aansluitkosten en geen snoeren. Jury: "Sfeer, design en techniek komen mooi samen in de Gacoli. Milieubewust, duurzaam en snoerloos, dus overal gemakkelijk neer te zetten. Sfeermaker met zeer goede prijs-kwaliteitverhouding."

Contactpersoon: Jeroen Achterhuis, 06-53469385, www.gacoli.com

 

Equipment & Services: Compact Mobile Tap, CoolCarré, Amsterdam

De afneembare, gepatenteerde clicktapzuil in combinatie met het handige design en de gepatenteerde koeler met compressor maakt de bar stapelbaar én plug&play. Geen CO2 nodig door de ingebouwde zelfregelende compressor. De afklikbare tapzuil maakt drankdiefstal onmogelijk. Jury: "Door het slimme design kan de tap eenvoudig worden vervoerd en opgeslagen. Is binnen vijf minuten tapgereed en past in elke bestelwagen. Ook geschikt om wijn te tappen.”

Contactpersoon: Marcel Lunter, 06-10536047, www.coolcarre.nl

 

Karel de Vos Award: Foodiebag, VerdraaidGoed!, Delft

Foodiebag is een concept om voedselverspilling tegen te gaan. Met een zogenaamde lepelclip aan het bord kan de gast eenvoudig aangeven dat hij de maaltijd lekker vond en het restant graag in een Foodiebag mee naar huis wil nemen. Zo worden gênante momenten aan tafel voorkomen en kan het eten op een stijlvolle en praktische manier meegenomen worden. Jury: “Een sympathieke en verantwoorde oplossing voor een actueel maatschappelijk thema: verspilling. De Foodiebag heeft een mooi en stijlvol design en is gemaakt van gerecycled materiaal.

Contactpersoon: Meine Oosten, 06-14357121, www.verdraaidgoed.nl

 

De overige genomineerden waren:

F&B: Fishion garnalen, dagverse tropische garnalen van eigen bodem, Fishion bv + familie van den Hurk, Wageningen

F&B: Bloempie, culinaire brood amuses, Bloempie, Amsterdam

F&B: Potato Gratin & Rösti Rolls, verse aardappelproducten, Peka Kroef, Odiliapeel

I&D: rEvolution, liggend wijnglas, Vinice, Purmerend

I&D: Mas Seat 1, terrasmeubel, Little Art Factory, Zierikzee

I&D: RoXtable, wiebelvrij tafelonderstel, Invend, Arnhem

E&S: 365Soup-Server, soep uit automaat, Vendinova Vending Solutions, Nieuwkuijk

E&S: Spectank, schoonmaakunit voor grootkeuken, Spectank, Bathmen

E&S: Frylow, frituurolieverlengend apparaat, Frylow, Amsterdam

C&C: Foodiebag, concept tegen voedselverspilling, VerdraaidGoed!, Delft

C&C: MobiBus, bus met werk- en vergaderplekken, Stichting P+Rmissie, Nieuwegein

C&C: YouGet, digitale spaarkaart via smartphone, YouGet, Den Haag

 

Over Horecava 2013
Horecava 2013 wordt nog tot en met donderdag 10 januari gehouden in Amsterdam RAI. Horecava is alleen toegankelijk voor professionals. Een toegangskaart is te bestellen via www.horecava.nl(€ 50,-, ook aan de kassa, met een Kamer van Koophandel-inschrijving). De minimale leeftijd voor bezoekers is 18 jaar. Ook kinderen onder begeleiding zijn niet toegestaan. Bij de voorregistratie kunnen bezoekers het unieke NS-ticket bestellen. Voor slechts € 7,50 reizen Horecava-bezoekers met een NS-dagretour 2e klas vanaf elk NS-station in Nederland naar het NS-station Amsterdam RAI, vanaf 09.00 uur.

 

Meer informatie over Horecava 2013 is te vinden op www.horecava.nl.