DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station Beste Leerbedrijf Horeca 2016

Op de Horecava is op dinsdag 10 januari DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station bekroond tot winnaar van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016.

De jury was enorm te spreken over de hoge kwaliteit van de top 3, toch was de commissie unaniem over de keuze van de winnaar: “Verrassend om te zien hoe een grote onderneming als dit toch zo’n persoonlijk management voert. Elke medewerker telt en ontvangt ruimte om zichzelf te ontwikkelen in deze internationale onderneming. Bijzonder ook om te zien dat elke arbeidspositie een dubbele dekking heeft, leerlingen en medewerkers worden hierdoor gestimuleerd meerdere vaardigheden te ontwikkelen”, aldus de commissie Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca. Voorzitter van de commissie Ricardo Eshuis: “De sterke visie van DoubleTree was van het management tot aan de leerling voelbaar! Het systeem van opleiden en leren zit zo ingebakken in de organisatie, dat dit niet afhankelijk meer is van een paar leermeesters, maar structureel is ingebed.”

SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, leermeester bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station nam de titel vol trots in ontvangst: “Als SVH Meester vind ik het vak doorgeven aan de volgende generatie het belangrijkste en hoe komt dit beter tot z'n recht dan met deze titel. Ik ben heel erg trots!”

 

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station ontving naast de award, een opleidingsbudget van EUR 1000,- en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen in de nieuwe branchevaststellingcommissie en zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

 

Goed Proeven in Arnhem werd tweede in de verkiezing en ’t Feithhuis in Groningen behaalde de derde plaats. Zij ontvingen een opleidingsbudget van respectievelijk € 600,- en € 300,-. “In de top 3 viel het sociaal werkgeverschap op dit jaar, elke leerling heeft recht op een arbeidsplek in deze mooie branche”, aldus de commissie. De bedrijven slagen erin om een goed werkklimaat neer te zetten binnen de geldende wet- en regelgeving, met ruimte voor individuele ontwikkeling. Dat blijkt onder andere uit de teamsamenstelling in de bedrijven waar menig medewerker al langer dan zes jaar werkt.

 

Op 13 december ontvingen de drie leerbedrijven bezoek van de voltallige commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van KHN, FNV, de MBO Raad, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2014 en 2015. Daarbij kregen de bedrijven een opdracht mee: ontvang de commissieleden als een nieuwe leerling op zijn/haar eerste dag binnen het leerbedrijf. Zo kregen de leden een goed beeld van de visie op opleiden, het inwerkprogramma, de wijze van begeleiding en de instructies op de werkvloer.

 

Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca

De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Dit jaar werden 111 leerbedrijven genomineerd, waarvan er ruim 80 ook daadwerkelijk de uitdaging zijn aangegaan. De verkiezing wordt namens de horecabranche georganiseerd door SVH. Kijk voor meer informatie over de verkiezing op www.besteleerbedrijfhoreca.nl