Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

WIM-Award voor restaurant Da Vinci

Op de Horecava is aan KHN lid Petro Kools van restaurant Da Vinci de WIM-award uitgereikt door de voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, de heer Peter van Houtert. De feestelijke uitreiking vond plaats op de stand van KHN. Daarmee onderstreept KHN het belang van verantwoord genieten van alcohol. WIM staat voor ‘Wine in Moderation’, een internationaal initiatief dat als platform informatie geeft aan de consument om verantwoorde wijnconsumptie bij de consument verder te stimuleren.

Wereldwijd wordt onderkend dat het nuttigen alcoholische dranken niet zonder risico is. Dit geldt ook voor wijn. Teveel alcohol is niet goed voor de gezondheid. Net zo min als teveel suiker, teveel vet of te weinig bewegen. Omdat wijn drinken ook positieve kanten kent, is het van belang dat wijndrinkers weten wat verantwoorde wijnconsumptie precies inhoudt.

 

Verantwoord genieten van glas wijn!

KHN lid restaurant Da Vinci kreeg de award uitgereikt vanwege het initiatief van een Wim arrangement. Bij dit wijn arrangement, krijgt de consument een beperkte hoeveelheid wijn geserveerd. Voldoende om van te proeven en te genieten. Petro Kools mag zich nu ‘vriend van Wim’ noemen.

 

WIM-Award

Wim en Wine in Moderation

Wine in Moderation is een internationaal initiatief dat per land lokaal wordt ondersteund, in Nederland is dat vertaald naar Wim over Wijn. Door aansluiting bij Wine in Moderation.eu kan Nederland profiteren van de internationale kennis op het gebied van verantwoorde wijnconsumptie. In Nederland is de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) initiator van het internationale Wine in Moderation-initiatief. De KVNW heeft verantwoorde wijnconsumptie altijd gesteund en was één van de oprichters van STIVA en de reclamecode voor alcoholische dranken.