Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Lekkerste Lunchroombroodje 2012 komt uit Breda

 

Het broodje ‘Say Cheese!’ van ‘T Stief Kwartierke uit Breda is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2012. De jury van vakblad Lunchroom kende aan het broodje van de hand van Jurgen de Ruijter de meeste punten toe.

 

De Say Cheese! bestaat uit een drietal gevulde mueslibolletjes. Eén bolletje is belegd met door Gandaham omwikkelde Gorgonzola, één bolletje heeft mozzarella en abrikoos, en de derde wat geitenkaas waar spek omheen is gewikkeld. In de mueslibolletjes zit een frisse salade van mesclun, komkommer, preiringen en druiven. Naast originaliteit en presentatie blinkt de Say Cheese! uit in smaak. Doordat de kazen zeer goed zijn gedoseerd, blijft het een fris en licht broodgerecht.

 

Uit het jurycommentaar: ‘Drie keer verschillend belegd maar met onderlinge samenhang en opvallende presentatie’.‘Een waardige winnaar van deze editie van het Lekkerste Lunchroombroodje’. ‘De druiven, prei en salade zijn frisse tegenhangers van de hartige kaas, ham en spek’. ‘Niet met bestek eten, gewoon lekker afhappen’. ‘Vers afgebakken broodjes, pluspunt’. ‘Qua smaak sprong deze inzending eruit door het speelse en goed op elkaar afgestemde gebruik van ingrediënten’. ‘Optimaal broodgebruik’. ‘Vers’. ‘Originele presentatie waarbij de balans tussen de drie soorten kaas juist is’. ‘Pittig, zacht en neutraal’.

 

De overige kanshebbers waren in willekeurige volgorde: Vliegende Hollander van Petra van Stijn (Vé Békery Broodjes & Zo, Arnhem), Prego’s parel van Cris Mosch (Lunchroom Prego, Alkmaar), Sandwich Smaak van Anielka Menner (Smaak, Rijen) en de Javaanse kipsatéwrap van Ed Vischschraper (Bijenkorf Den Haag, Den Haag).

 

Na het aanwijzen van vijf genomineerde broodjes heeft een vakjury in de periode tussen 18 augustus en 1 november de kanshebbende lunchgerechten geproefd onder leiding van hoofdredacteur en juryvoorzitter Frank Lindner. De jury lette tijdens de onaangekondigde bezoeken op: smaak, presentatie, broodgebruik, originaliteit, gebruik en versheid van beleg, garnering, en mondgevoel. Lindner: “De jury was het unaniem met elkaar eens. Jurgen de Ruijter mag zich met recht een jaar lang de maker van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland noemen. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van alle genomineerde broodjes. Tijdens de jurering naar aanleiding van onze bezoeken kreeg geen enkel broodje strafpunten, wat maar aangeeft dat lunchrooms een prima kwaliteit leveren.”

 

‘T Stief Kwartierke heeft net een verbouwing achter de rug, maar alles was op tijd gereed voor de prijsuitreiking. Eerder gaf De Ruijter al aan dat het fantastisch zou zijn om de titel te winnen. “Een statement dat we op de goede weg zitten. We hadden het niet verwacht, maar wel gehoopt. Dit is echt gigantisch mooi. Super gaaf. Ik heb er geen woorden voor. Je hebt alles gegeven en dit is fantastisch.”

 

Brasserie 't Stief Kwartierke is gevestigd aan de Halstraat 32, 4811 HX  Breda. Zie voor meer informatie: www.stiefkwartierke.nl