15 jaar heeft het geduurd voordat Nice to Meat als eerste vleesleverancier het originele Japanse Wagyu rundvlees voor Nederland en Europa mocht importeren. Sinds Juni prijkt het bij vele topchefs op de menukaart. Maar de consument wil meer. Dus opende Nice to Meat in Oktober een slagerij in de Rotterdamse Markthal. 4 soorten Japans Wagyu met tientallen varianten; voor elk wat wils. Maar wat als je nu in Enkhuizen of Delfzijl woont? Op 4 december opende Nice to Meat de webshop Japanese-Wagyu.com. Zo kan elke lekkerbek waar ook in Nederland het meest verse, kwalitatieve en 100% raszuivere Japanse Wagyu rundvlees bestellen dat er is. En dat wordt snel en veilig per post thuisbezorgd.

 

Wat maakt Japans Wagyu zo bijzonder?
Japans Wagyu komt van speciaal geselecteerde runderen, die een rustig leven leiden met een uitgebalanceerd dieet en worden omringd met zeer persoonlijke, liefdevolle zorg. Voor de kleine Japanse boeren zijn hun Wagyu runderen bijna dierbare familie. Waar wereldwijd de vleesproductie steeds sneller en efficiënter gaat om aan de vraag en gewenste prijs te voldoen, krijgt het Japanse Wagyu product juist alle aandacht en is het 100% raszuiver. Het gemarmerde vlees van de runderen kent diverse gradaties van dooradering en is buitengewoon mals en smaakvol.


Dankzij genetica en een uitgebalanceerde dieet bevat origineel Japans Wagyu rundvlees in hoofdzaak onverzadigde vetten. Deze vetten smelten al bij kamertemperatuur maar de mooie smaak van Japans Wagyu komt pas echt los zodra het wordt verwarmd; dan smelt het vlees op de tong en beleef je een smaaksensatie.


Over de prijs die men voor dit exclusieve vlees betaalt, is Mikel Pouw helder: er zijn verschillende kwaliteiten en dus ook diverse prijsniveaus. Japans Wagyu is kostbaar, want het aanbod is beperkt, maar je eet het ook in zeer bescheiden porties. Een premium steak Japans Wagyu van 250 gr – voor 2 personen – is er in de webshop vanaf € 60,--. En dan serveert men een waarlijk keizerlijk gerecht.