Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

De Kweker adopteert biologische kippen

 

Ter gelegenheid van haar 45 jarig jubileum trakteert Levensmiddelengroothandel B.V. ‘De Kweker’ haar klanten en medewerkers dit jaar op bijna 50.000 biologische eieren. Hiermee vraagt De Kweker aandacht voor eerlijke producten en duurzaamheid, waarden die het bedrijf al sinds de oprichting in 1968 hoog in het vaandel heeft staan. De eieren die worden uitgedeeld zijn afkomstig van de biologische kippen die symbolisch zijn geadopteerd via de actie ‘Adopteer een Kip’ van stichting Bionext. Tijdens de officiële aftrap van het jubileumjaar, vrijdag 18 januari, werden de eerste doosjes eieren aan een groot aantal ondernemers uitgereikt.

 

Directeur Jeroen Smits, De Kweker: "Wie jarig is trakteert… verantwoord. Daarom heeft De Kweker biologische kippen geadopteerd. Duurzaamheid maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van het beleid van ons bedrijf en dat laten we met trots zien aan onze klanten. Als één van de eerste groothandels hebben wij een actief biologisch assortimentsbeleid en zien de vraag samen met ons aanbod al jaren groeien. Niet alleen meer vanwege ideële overwegingen, maar ook gewoon vanwege de kwaliteit en de smaak."

 

Projectleider Miriam van Bree van Bionext is zeer te spreken over de samenwerking met De Kweker. Van Bree: “Het is geweldig dat De Kweker meedoet. Daarmee laten ze hun klanten zien dat ze waarde hechten aan duurzame, diervriendelijke voedselproductie. Hun aanbod van biologische producten wordt steeds breder. En met de biologische eieren geeft De Kweker een recept mee waardoor hun klanten uitgedaagd worden tot het maken van een heerlijk eiergerecht.”

 

De geadopteerde biologische kippen zijn onderdeel van de Jubileum-activiteiten die De Kweker dit jaar organiseert. Zo is ook een spaaractie gestart waarbij klanten sparen voor culinaire reizen, belevenissen en/of korting. Tevens zullen aanbiedingsacties worden ingezet om ondernemers in horeca en detailhandel extra te trakteren.

 

Net als De Kweker dragen de andere deelnemers aan ‘Adopteer een Kip’ bij aan de leefkwaliteit van de kippen en aan de promotie van biologische landbouw in Nederland. Als dank ontvangen zij waardebonnen die zijn in te wisselen voor biologische eieren. Het initiatief zorgt voor meer afzetzekerheid voor biologische pluimveehouders.