Voorafgaand aan de Week van de Goereese Vis bezocht wethouder Arend-Jan van der Vlugt op 1 september OBS De Pannebakker in Nieuwe-Tonge. De kinderen van groep 3 en 4 kregen uitleg over de visserij en mochten alvast een stukje kibbeling ‘voorproeven’.

 

De Week van de Goereese Vis is een jaarlijks evenement in het teken van culinair en cultureel genieten van vis op Goeree-Overflakkee. Er zijn visserij gerelateerde activiteiten bij de vissersvloot, de haven en de visafafslag in Stellendam en deelnemende restaurants op het eiland serveren een Goerees Vismenu. De Week van de Goereese Vis is van 2 t/m 10 september 2016.

 

Voorproefje bij OBS De Pannebakker

Donderdag 1 september stond in het teken van vis en visserij  bij OBS De Pannebakker in Nieuwe-Tonge. In de groepen 1 en 2 werd voorgelezen over vissen in de Noordzee. En de kinderen van groep 3 en 4 kregen bezoek van wethouder Arend-Jan van der Vlugt, verantwoordelijk voor onder andere visserij en eilandmarketing. Na zijn toelichting over de visserij, volgde verhalen van oud visser Jaap Tanis. Daarna verrasten de kinderen de wethouder met een kunstwerk over vissen. Als afsluiting mochten de kinderen een stukje kibbeling proeven en kregen zij nog een leuke attentie.

 

Van der Vlugt kijkt terug op een leuke en leerzame ochtend: “Goed om te zien dat de kinderen op deze manier bij de visserij betrokken worden. Visserij is namelijk erg belangrijk voor de economie van ons eiland. Daarbij is de inmiddels derde editie van de Week van de Goereese Vis een mooi succesvol evenement om Goeree-Overflakkee te promoten!”