Wethouder Peter Feller, Hans Juch, Jaap Tanis en Zoely Drescher hijsen de nieuwe vlag.

 

Vrijdagmiddag 30 augustus werd in het Innovatiecentrum Zuidwest in Stellendam de 6eeditie van De Week van de Goereese Vis feestelijk geopend met het hijsen van een unieke kleurrijke vlag.
De Week van de Goereese Vis werd officieel geopend door wethouder Peter Feller, Hans Juch, voorzitter van de Vissersvereniging Zuidwest en Zoëly Drescher door het met trots hijsen van een vlag.

 

 

Zoëly is leerling van obs De Regenboog in Ooltgensplaat en was de maakster van het winnende ontwerp van een vrolijke vlag met gekleurde vis. Binnen haar school is een wedstrijd voor het ontwerpen van een vlag voor deze visweek georganiseerd, onder leiding van beeldend kunstenaar Mirian Zimmerman. Ook de vlagontwerpen van Nova Kreeft en Gina Polimeno vielen in de prijzen.


Vis op het (digi)bord
Zowel wethouder Feller als Juch, voorzitter van Vissersvereniging Zuidwest die beiden een toespraak hielden voor de genodigden uit de sectoren horeca, visserij, onderwijs, zorg, toerisme en recreatie, lokale en provinciale overheden, benadrukten het belang van educatie over vis en de visserij aan zowel de jeugd als de consument. Beiden zijn dan ook trots op hetgeen de vrijwilligers van Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee met een flinke portie doorzettingsvermogen hebben bereikt op het gebied van visserijeducatie in samenwerking met het onderwijs: een unieke doorlopende leerlijn visserij met docentenhandleidingen, lesmateriaal en aansprekende korte educatieve visserijfilmpjes over de schakels in de visketen gepresenteerd door Sanne Staarink-Steusel voor groep 1 t/m 8. Online gratis te bekijken en downloaden voor alle basisscholen op www.meester-visser.nl


Ambassadeurs Noordzeevis van Goeree
‘We willen dat de consument niet alleen in september Goereese vis eet, maar iedere week, een jaarrond. En we hebben de wens dat de deelnemende horeca niet alleen tijdens De Week van de Goereese Vis lokaal gevangen vis op de kaart zet, maar structureel en uit het seizoen. Daarom zijn we ook erg blij met de samenwerking die we aangaan met het Nederlands Visbureau,’ zegt Caroline Melissant namens de Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee. Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee en het Nederlands Visbureau introduceren ‘Noordzeevis van Goeree’. Beide willen samen met bestaande en nieuwe toekomstige ambassadeurs van ‘Noordzeevis van Goeree’ zoals horeca, visdetaillisten, visgroothandelaren en het bedrijfsleven op het eiland en de regio het lokale product meer zichtbaarheid geven en letterlijk op de (menu)kaart zetten. Inmiddels dragen een aantal andere gemeenten (regio’s) al een tijdje bij aan deze promotie. Wij juichen het toe dat ‘Goeree’ zich met ons samen wil inzetten voor de waardering van onze vis uit de Noordzee,’ zegt Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. Leewis zette Visspecialist Hameeteman, Hotel-Restaurant Akershoek, Restaurant De Zeemeeuw, Our Seaside en United Fish Auctions in het zonnetje met een oorkonde als officieel ambassadeur en gaf ze de opdracht mee als voorbeeld op te treden voor collega’s op Goeree en regio.


Visserij op de kaart
Tijdens De Week van de Goereese Vis zijn er ook leuke activiteiten. Dit jaar voor de tweede keer, zaterdag 24 augustus j.l. heeft het enthousiaste team het culinaire evenement ‘Vis uut ’t vuustje’ in de visafslag in Stellendam georganiseerd waar je kon aanschuiven bij de visserman en genieten van gebakken vis. Ook wordt er dinsdagmiddag 3 september weer ‘gornet’ gepeld in zorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp, kun je mee met een rondleiding door de visafslag op vrijdagochtend en is er zaterdag 7 september een Wijn & Spijsproeverij met Goereese vis.


Sponsoren
De Week van de Goereese Vis wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Goeree-Overflakkee, VVV Goeree-Overflakkee, John P. de Wit Assurantiën, Padmos, Maaskant Shipyards Stellendam, IJtama, Nederlof Fish, Piet Redert BV, PO Delta Zuid, Vissersvereniging Zuidwest, United Fish Auctions, Van Wijk installaties & constructies, Delta Isolatie Stellendam, Coöperatie Westvoorn, DE Maritime, Verduijn Techniek, Diesel Repair Stellendam, J. Smit BV, Wetec, Schavicast, visserijbedrijven en horecaondernemers Goeree-Overflakkee


De Week van de Goereese Vis
De Week van de Goereese Vis staat in het teken van culinair en cultureel genieten van vis en visserij op Goeree-Overflakkee. Twintig restaurants serveren heerlijke lokale vis en Stellendamse garnalen. Ook wordt gevierd dat het seizoen van de Stellendamse garnalen gestart is.De 6de editie is van vrijdag 30 augustus tot en met zaterdag 7 september 2019. Bekijk het programma en de menu’s op www.weekvandegoereesevis.nl