Dominique Deguelle is de veilingmeester van het eerste mandje oesters in Yerseke.

Op dinsdag 18 september organiseert de Ondernemers Coöperatie van de Stichting Zeker Zeeuws samen met Adri & Zoon een evenement voor de relaties waarbij het seizoen van de (Zeker) Zeeuwse platte oester geopend wordt.

 

De authentieke Zeeuwse platte oester is vanaf september weer verkrijgbaar. Zij vinden het een mooi moment om, aan de start van het seizoen, samen op zoek te gaan naar de geboortegrond van dit prachtige product. Tijdens het evenement varen ze het Grevelingenmeer op, om de kweekpercelen van familie Pols-Bom te bezoeken. Ze geven u informatie over de (Zeker) Zeeuwse platte oester en gaan het verse product proeven. Daarbij drinken ze een bijpassend glaasje heerlijke wijn of Zeker Zeeuws bier.

 

De tweede opening is op donderdag 20 september door de Oestervereniging. Zij noemen dit de officiële opening. Na de eerste sleep in de Oosterschelde worden de ‘eerste oesters’ aangeboden aan de bestuurders van de gemeenten Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Aansluitend is de jaarlijkse veiling van de eerste oesters voor een goed doel. De veilingopbrengst gaat naar een goed doel dat gekozen is door de Vrienden van Siem: de verbouwing van de ontvangstruimte van de poli oncologie van het nieuwe Amphia Ziekenhuis in Breda. Meer informatie is hier te vinden.