Van 14 tot en met 16 oktober kun je de eerste Limfjord-oesters van het seizoen proeven, inspiratie opdoen voor nieuwe smaken en genieten van de sfeer tijdens de Oester- en Mosselpremière van dit jaar - dus doe mee, of je nu van oesters houdt of voor het eerst oesters wilt proeven.

 

Première trapt het seizoen af ​​en wordt gevierd met smaakbelevingen, muziek, posts en de laatste kennis. Ervaar zes gastronomische chef-koks met ervaring van enkele van de beste restaurants van Denemarken en presenteren een brede en genuanceerde selectie delicatessen.

 

Leuke programma's zoals:

  • We gaan op ontdekkingstocht in de wereld van de schelpdieren, waarbij we verschillende kookmethodes en smaakervaringen moeten uitproberen. Er worden tips, tricks en goede adviezen gegeven, maar laat je creativiteit de vrije loop. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd DKK 575 per persoon. persoon. Registratie hier, uiterlijk 1 week van tevoren.
  • Gratis toegang tot de tent waarin van alles is te beleven en te proeven. Ga op oesterjacht in de fjord met de bioloog van het Danish Shellfish Centre. Leer zelf oesters vangen, proef ze en neem de vangst mee naar huis. Het centrum biedt steltlopers, emmers, netten, enz. verkrijgbaar
  • De platte Europese oester, Ostrea Edulis, leeft in de Limfjord en wordt beschouwd als een grotere delicatesse dan de meer verspreide Japanse oester. Limfjord-zussen groeien ook langzamer dan hun Europese zussen, omdat ze in kouder water leven, maar die hebben daardoor ook een vollere smaak. Denemarken exporteert ca. 15 miljoen oesters.
  • De lunch wordt bereid door het hele gezin en de bekwame culinaire liefhebber van het centrum leert u hoe u spannende gerechten met zeevruchten kunt bereiden waarvan het hele gezin kan genieten, ongeacht de leeftijd. De dag wordt afgesloten met het proeven van de gerechten, DKK 400 per persoon. persoon. Registratie hier, uiterlijk 1 week van tevoren.
  • Geniet de hele avond van een exclusief diner, bereid door een gerenommeerde gastchef in samenwerking met het team van ons lokale gastronomische restaurant Steenbergs Hotel & Brasserie. De avond biedt welkomstbubbels en hapjes, een 4-gangen gourmetmenu met bijbehorende wijnen en koffie/thee met zoet en cognac/likeur DKK 1495 per persoon.
  • Krijg een uniek inzicht in de machinekamer achter de moderne productie van mosselen, waar ze ook werken met duurzaamheid en ecologie. We sluiten af ​​met een proeverij. DKK 75 p.p persoon.

Klik hier voor meer informatie