Als huisleverancier van The Harbour Clubs overhandigde Schmidt Zeevis het eerste mandje aan general manager Joost Verhoeven van Harbour Club Amsterdam-Oost. De officiële overhandiging is een samenwerking van de Ondernemerscoöperatie met de erkende oesterleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon en is inmiddels een jaarlijks evenement geworden. De overhandigde oesters zijn gekweekt door C. Sinke & Zn uit Yerseke.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Tannetje Meijers.


Het Zeker Zeeuws® keurmerk garandeert dat het gaat om oesters, die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Naast Zeeuwse platte oesters zijn er ook Zeeuwse ‘creuses’ die het Zeker Zeeuws® Streekproduct keurmerk mogen voeren. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de Provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzame producten met herkomstgarantie. Meer dan 80 gecertificeerde producenten, waaronder twaalf oesterkwekers zich hebben verenigd in de ondernemers coöperatie OZZ voor promotie van de Zeker Zeeuws® producten.


In Nederland worden platte oesters (Ostrea edulis) en creuses (Crassostrea gigas) gekweekt. De unieke smaak van de Zeeuwse Platte komt volgens kenners door het zuivere water, de fijne aroma’s van algen en de vele zonuren die Zeeland rijk is. De Zeker Zeeuws Oesters groeien op in de Grevelingen en in de Oosterschelde. Daar zijn de ideale omstandigheden aanwezig om deze mooie schelpdieren te kweken.


Mede daarom willen Koninklijke Schmidt Zeevis en Adri & Zoon zoveel mogelijk oesters leveren met het Zeker Zeeuws Keurmerk.

 

Chef-kok Melchor Soto Fernandez maakte verschillende bereidingen met de eerste oogst Zeeuwse Platte Oesters met het Zeker Zeeuws keurmerk: Rauw Klassiek met rode ui-vinaigrette; Rauw met passievrucht; Rauw met tabasco en chorizo; Vichysoisse met gepocheerde oester; Steak tartaar met crème van Zeeuwse oesters.