Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Eerste editie ‘Mosselen in de Oude Haven’

Op zaterdag 17 augustus transformeert de Oude Haven tot een pittoreske vissershaven. Gedurende deze dag vindt de eerste editie van het culinaire zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’ plaats. Bezoekers wanen zich in een authentiek Hollands vissersdorp, waar men geniet van ‘het zwarte goud uit Zeeland’. Op verschillende locaties door de haven zijn mosselen te proeven met bijpassende wijnen. Muziek van een traditioneel Shantykoor maakt het evenement compleet.

 

Rotterdam & de Mosseltrap

In 1351 werd de eerste steiger aangelegd in de Rotterdamse Oude Haven. Door deze steiger werd het mogelijk voor schepen om af- en aan te meren, waardoor de Oude Haven een belangrijke losplaats voor mosselen werd. Mosselen werden vervoerd over de ‘Mosseltrap’. Een kleine en unieke verbinding tussen de haven en stad. Op zaterdag 17 augustus wordt deze trap wederom in gebruik genomen voor het nieuwe zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’ en kan het publiek genieten van mosselen op verschillende wijzen bereid. Denk hierbij aan de traditionele Hollandse mosselen, mediterrane Spaanse mosselen of de pittige Thaise mosselen. Met een hapje en een wijntje in de zon is het Rotterdamse vakantiegevoel compleet!

 

Mosselen eten voor het goede doel

‘Mosselen in de Oude Haven’ bestaat uit een sfeervolle markt waar bezoekers genieten van lekkernijen uit de zee. Nadat de mosselen zijn genuttigd, is het mogelijk een traditioneel mosselpannetje aan te schaffen voor slechts €2,50. De gehele opbrengst van deze pannetjes gaat naar het goede doel: Get It Done van Hanna Verboom. Deze organisatie fungeert als wereldwijde schakel tussen kleinschalige hulpprojecten en individuen, zodat een persoonlijke band ontstaat tussen supporters en project eigenaren. Kleine lokale organisaties en individuen kunnen een project indienen bij het platform, uiteenlopend van een programma voor schoon drinkwater tot een project voor de bouw van een nieuwe school.

 

De Oude Haven in Rotterdam

De Oude Haven Rotterdam kent een lange historie. Het uitgebreide horeca-aanbod, de pittoreske sfeer en de centrale ligging maken het een uitgaansgebied bij uitstek.

 

Details:                                                            Mosselen in de Oude Haven

Datum                                                                Zaterdag 17 augustus 2013

Locatie                                                               De Oude Haven, Rotterdam

Tijd                                                                      Vanaf 14:00 uur

Toegang                                                             Gratis