Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Premier Mussel Academy opgericht

Op dinsdag 25 juni 2013 hebben Bram Verwijs, directeur van Krijn Verwijs Yerseke BV, en Arjan Gittenberger, directeur van onderzoeksinstituut Gimaris en universitair docent biologie aan de universiteit van Leiden, het officiële startsein gegeven voor de oprichting van de Premier Mussel Academy. In aanwezigheid van een groot aantal genodigden ondertekenden beide heren het oprichtingsboek van de Premier Mussel Academy.


Na dit officiële moment volgden de eerste twee colleges. Het eerst werd verzorgd door Willem van Leeuwen, moleculair medisch microbioloog bij het Erasmus Medisch Centrum. Zijn college ging over verspreiding van het norovirus in relatie tot voedselveiligheid van schaal- en schelpdieren. Erik Saelens, directeur van Brandhome, tekende voor het tweede college. Hij gaf daarin zijn visie op ‘branding’ in de mosselsector.


De Premier Mussel Academy is opgericht als onafhankelijke stichting, die een belangrijke bijdrage wil leveren aan het vergroten van objectieve kennis over mosselen over de hele keten, vanaf de kweek tot en met de consumptie.


De Premier Mussel Academy wil deze doelstelling realiseren door:

  • het bevorderen van onderzoek en innovatie en
  • het bij elkaar brengen en uitwisselen van kennis


Ze doet dat ondermeer door het organiseren van colleges in samenwerking met gerenommeerde
wetenschappers.