Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Het scholseizoen begint weer

Wie in de afgelopen maanden naar de vishandel ging om schol te kopen, kwam waarschijnlijk met een andere vissoort thuis. Schollen waren namelijk erg dun door de paaiperiode, maar die tijd is voorbij! De platvissen hebben de afgelopen maand goed gegeten en zijn weer dikker. Het scholseizoen kan beginnen! Op maandag 27 mei wordt op Urk traditiegetrouw het eerste kistje schol geveild. De veiling is de aftrap voor het scholseizoen: de tijd waarin de vis het lekkerst is! Tot het einde van het jaar kan je heerlijk schol eten. Je kan hem bijvoorbeeld bakken, stoven en grillen.

 

 

Schol wordt in de Noordzee gevangen en is voor de Nederlandse vissers één van de belangrijkste vissoorten. Er wordt goed voor de vis gezorgd, want in de afgelopen 50 jaar hebben er niet zoveel schollen in de Noordzee gezwommen als nu. Doordat de vissers bewust bezig zijn met het visbestand, zorgen ze ervoor dat we nog lang van deze vis kunnen genieten. Niet alleen in ons land wordt de vis gewaardeerd, ook in Italië zijn ze gek op ‘onze’ schol. Italië is dan ook de grootste afzetmarkt voor Nederlandse schol. Grofweg de helft van de totale vangst wordt in Italië verkocht. De Nederlandse schol heeft zijn populariteit in Italië te danken aan zijn goede voedingsstoffen, zachte smaak en vele bereidingswijzen. Vanwege deze eigenschappen staat schol standaard op het menu van de gezinnen met jonge kinderen.