BoekenBoeken
DrankDrank
KokenKoken

“Diepvriesvis is vaak gezonder dan verse vis”

Bij Adri & Zoon is iedereen druk in de weer met verse producten. Ze werken zich geregeld in het zweet om deze mooie producten in no-time bij hun klanten te krijgen. Gelukkig houden zij het hoofd koel. s Paul Bakx werkt op de diepvriesafdeling van Adri & Zoon. Hij wil u graag meer vertellen over een prachtige uitvinding; een waar fenomeen… bevroren voeding.

 

 

Natuurlijk
Vriezen is een geweldige truc die in de natuur veelvuldig voorkomt. In bevroren conditie is voedsel lang houdbaar, doordat micro-organismen niet goed kunnen groeien en enzymactiviteit vertraagd wordt. En het allermooiste aan deze ijskoude staat is dat het een geheel natuurlijk verschijnsel is. Bevriezing is een prachtige natuurlijke methode om houdbaarheid te bevorderen.Voedingswaarden
Uit studies blijkt dat de voedingswaarden van bevroren producten beter zijn dan die van hun verse tegenhangers. Dit komt onder meer doordat moderne vriestechnieken gebruikt worden om voedsel te bewaren op het hoogtepunt van de versheid. Vaak wordt gedacht dat verse vis gezonder is dan diepvriesvis… Niets is minder waar! Voedingswaarden zoals vitaminen en mineralen worden behouden in het vriesproces. Vandaar ook de naam ‘vriesvers’. Diepgevroren producten zijn verser dan vers!

 

Altijd en overal verse vis
Door middel van diepvries is het technisch mogelijk dat iedereen toegang heeft tot voedzaam, veilig en betaalbaar voedsel. Diepvriesproducten geven de consument meer keuze en maken het mogelijk om altijd en overal 'verse' producten tot je beschikking te hebben. Een mooi bijkomend voordeel is dat het invriezen van producten de behoefte aan additieven en conserveermiddelen verminderd.

 

Minder verspilling
Bevriezing betekent minder verspild voedsel en geeft de consument toegang tot evenwichtige en geportioneerde voeding in elk seizoen. De langere houdbaarheid draagt ook zijn steentje bij in het kader van verspilling. Bovendien kunnen ongebruikte producten terug in de vriezer in plaats van in de prullenbak.Vandaar zeggen zij:
FROZEN IS THE NEW FRESH!

- Voedingswaarden worden beter behouden.
- Er zijn geen conserveermiddelen of additieven nodig.
- Producten kunnen langer in de voorraad blijven.
- Het is goed voor de voedselveiligheid.
- Bevroren producten hebben een lagere cost-per-serving.
- Bevroren producten zorgen voor minder afval.
- Voedselverspilling wordt tegengegaan.