Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Nationale Mosselweek

Van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september is het Nationale Mosselweek. Om de start van de Nationale Mosselweek te vieren gaat chef-kok Julius Jaspers op 31 augustus Zeeuwse mosselen bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horecagelegenheden. Tijdens deze promotieweek zijn er zo’n 280 restaurants in heel Nederland die meedoen met de mosselweek. Zij serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen.

Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: “Het is de eerste keer dat we tijdens de Nationale Mosselweek zo groots samenwerken met horecagelegenheden. We willen horeca stimuleren om mosselen op de menukaart te zetten. Restaurants die dit al doen willen we motiveren om mosselen langer dan alleen de zomermaanden op de kaart te houden. Met 280 deelnemende restaurants, verspreid door heel Nederland, die allemaal een mooi mosselgerecht of -menu serveren zijn we ontzettend blij. We hebben gekozen om de mosselweek te openen bij Happyhappyjoyjoy waar Zeeuwse mosselen uiteraard een plekje op de kaart hebben gekregen.”

Mosselweek.nl
De Nationale Mosselweek begint op zaterdag 29 augustus en duurt tot en met 6 september 2015. Tijdens deze week kan er bij zo’n 280 restaurants in heel Nederland Zeeuwse mosselen gegeten worden. Deelnemende restaurants hebben de vrijheid gekregen om op geheel eigen wijze een gerecht of menu samen te stellen. Naast de klassieke mosselpan worden er verrassende gerechten gemaakt. Op mosselweek.nlkunnen gasten een restaurant uitzoeken en een tafel reserveren.

Het Nederlands Mosselbureau
Het Nederlands Mosselbureau organiseert de vijfde editie van de Nationale Mosselweek. Samen met deelnemende restaurants worden Zeeuwse mosselen onder een breder publiek bekend en geliefd gemaakt. De Zeeuwse mossel is een puur natuurproduct en daarom een verantwoorde keuze. Ze zijn eenvoudig en snel te bereiden en de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. En mosselen eten is vooral een beleving, samen lekker genieten van deze zilte zaligheid.

Feiten en cijfers

·         Nederlanders eten gemiddeld twee tot drie keer mosselen per mosselseizoen. Belgen eten met gemak zo’n zes keer mosselen per mosselseizoen.

·         66% van de Nederlanders heeft ooit mosselen gegeten. Het merendeel van de oogst gaat naar België, waar iedereen mosselen eet, zo’n 87%.

·         Twee derde van de Nederlanders heeft ooit mosselen gegeten. Mosselen zijn daarmee het populairste schelpdier in Nederland.

·         70% van de mosseleters geniet van een pannetje mosselen in het weekend. Slechts 37% eet mosselen door de week.

·         Nederlanders eten mosselen voornamelijk is het weekend en bij speciale gelegenheden. Belgen eten mosselen bijna even vaak door de week als in het weekend.

·         Bij mosselen eten denken de ondervraagde respondenten zeer sterk aan de mosselpan, terwijl er juist heel veel variatie in receptuur en gerechten mogelijk is.

·         Met stip: de lekkere smaak is de belangrijkste reden om mosselen te eten (70%). Daarna volgt gezelligheid en sfeer van gezamenlijk mosselen eten. Ook dat mosselen voedzaam zijn, wordt vaak genoemd.

50% van de Nederlandse consumenten kiest voor het klassieke mosselpannetje met groenten en frietjes of brood. De variatie van gerechten is meer dan welkom.