Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Opening seizoen Oosterscheldekreeft

De eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2015 is door Gerrit Zalm, voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO Bank N.V. tijdens de officiële opening van het Oosterscheldekreeftseizoen in Zierikzee in ontvangst genomen.

 

De eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2015 werd binnengehaald door de kreeftenvisser Gerrie van den Hoek met zijn vissersboot MS3. De kreeftenkorven werden gelicht door de volgende personen:

  1. De heer C. Hoornaert, Ambassadeur van België
  2. De heer F. González, Ambassadeur van Spanje
  3. De heer A. Buyse, Vlaamse vertegenwoordiger te Den Haag
  4. De heer H. Schuwer, Ambassadeur der Nederland te Brussel
  5. De heer F. Bijvoet, Consul-Generaal der Nederlanden te Antwerpen

 

De als eerste gevangen Oosterscheldekreeft is op het achterdek van de gastenboot De Frisia  door de voorzitter Stichting Promotie Oosterscheldekreeft overhandigd aan Annemarie van Gaal. Deze wordt in de middag voor het goede doel: Pink Ribbon op de vismijn in Colijnsplaat geveild. De tweede gevangen Oosterscheldekreeft is door Gerrit Zalm aan chef-kok  Martin Knippenburg van Strandrestaurant “Our Seaside” uit Renesse overhandigd om in de kombuis te bereiden.

 

Volgens de Zeeuwse kreeftenvissers zal de aanvoer dit jaar in het begin van het seizoen -net als het vorige jaar- goed zijn in vergelijking met voorgaande jaren. De zachte winter en de relatief hoge temperaturen in het vroege voorjaar zijn daar debet aan. Het kreeftenseizoen loopt elk jaar vanaf de laatste donderdag in de maand maart tot en met 15 juli. Dat betekent niet dat Oosterscheldekreeft nadien niet meer in de restaurants te verkrijgen is. Afhankelijk van de aangelegde voorraden is deze ook na 15 juli nog te nuttigen. Alleen de vissers mogen na 15 juli geen kreeften meer aan wal brengen.