Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Haringseizoen start woensdag 10 juni 2015

De start van het nieuwe seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ vindt dit jaar plaats op woensdag 10 juni en de opbrengst van het eerste vaatje gaat naar St. Ouderenfonds. Met een gezamenlijke campagne willen het Nederlands Visbureau en het Ouderenfonds er naar streven dat de traditie van de Hollandse Nieuwe van de oudere generatie wordt doorgegeven aan de jongeren. Het Ouderenfonds heeft inmiddels veel jonge vrijwilligers die ouderen begeleiden.

 

De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje wordt in de zomermaanden gebruikt om uitstapjes naar het strand voor ouderen en vrijwilligers te organiseren. Dit alles onder het toepasselijke motto:'haring en stranduitjes'. Het eten van haring door ouderen samen met de jonge vrijwilligers staat model voor de overdracht van de lekkere en gezonde haringtraditie naar de jongere generatie. 

Meer dan de helft van de haringeters is 50+. Van de jongere generatie tot 30 jaar eet nog geen tien procent wel eens een harinkje. De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat jongeren het haring eten niet van huis uit hebben meegekregen. Toch staat het haringhappen op 10 in de lijst van bekendste tradities in Nederland.