Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Veiling mandje schol brengt €75.000,- op

Bij de start van de Visserijdagen heeft de traditionele veiling van het mandje Meischol een bedrag van €75.000,- opgebracht ten behoeve van de Nierstichting. Onder de bezielende leiding van veilingmeesters Gilbert Bastiaansen en Erben Wennemars werd een levendige veiling gehouden met een fantastisch resultaat. Het mandje schol werd uiteindelijk gewonnen door het plaatselijke zalmverwerkend bedrijf Rode Vis, een van de grootste spelers op de Europese markt voor Noorse Zalm.

 

De veiling had als doel om een mooi bedrag op te halen voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. De draagbare kunstnier is heel belangrijk voor de vele nierpatiënten in Nederland. “Vis is goud” zo zegt men vaak op Urk. Met Erben Wennemars had men een oud-sporter in huis die veel goud heeft gehaald bij diverse kampioenschappen en met de veiling wilde de organisatie 'goud' halen voor de nierpatiënten . Een opbrengst van € 75.000,- kan zeker als 'goud' bestempeld worden.

 

Voorzitter Dick Schutte van de Stichting Visserijdagen toonde zich zeer verheugd met het behaalde resultaat. “De lokale bedrijvigheid laat zich hier weer van zijn beste kant zien. Een geweldig resultaat voor de Nierstichting en boven verwachting”, zo was zijn reactie.

 

Ook de vertegenwoordigers van de Nierstichting waren blij met de niet verwachte opbrengst. “Heel bijzonder om dit mee te maken. Wat een geweldige actie van Urk en de Stichting Visserijdagen. We zijn er heel dankbaar voor en zullen het geld inzetten voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier”, aldus Sanne Kooter van de Nierstichting Nederland.

 

De komende dagen staat Urk nog volop in het teken van de promotie van vis en visserij. Alle informatie hierover is te vinden op www.visserijdagenurk.nl