Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Dorade: vis van de maand mei

In de maand mei staat de dorade centraal en vertellen we alles over deze vis met een stevige, volle smaak. De dorade is bekend onder de namen, dorade grise, dorade rose, zeebrasem, goudbrasem en wordt soms ook zeekarper genoemd. Wat goed is om te weten dat in Nederland vooral de dorade grise verkrijgbaar is. De dorade grise is dus een zeebrasemachtige en wordt het hele jaar aangevoerd. Dorade is een iets vette vis met een stevige, volle smaak. 

 

Je hoeft maar weinig werk te hebben aan de bereiding van dorade en het is daarom een ideale vis voor een warme zomerdag. Dorade is daarom ook een zeer populaire vis in de Zuidelijke landen, zoals Spanje en Frankrijk. Je kunt vele kanten op met de bereiding van dorade. Zo kun je een dorade prima bakken en is het een fijne vis voor op de grill of de barbecue. Je kunt dorade ook in de oven garen (op 140 graden). Een bekende en vooral ook in de Zuidelijke landen populaire bereiding, is dorade in zoutkorst.

 

Van deze heerlijke vis hebben we een aantal nieuwe recepten ontwikkeld. Ook vind je op visrecepten.nl ook alles over dorade.