Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Haringseizoen start op 12 juni 2014

De haringgroothandel in overleg met de visdetailhandel maakte bekend dat het nieuwe haringseizoen volgend jaar op donderdag 12 juni van start gaat. Dit is een week later dan voorafgaande jaren, toen de start van het seizoen in de eerste week van juni gepland stond. 

 

Nico de Jong, voorzitter van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging: ‘We hebben nu een veilige marge ingesteld. Dit jaar hadden we in de eerste week van juni te maken met een magere haring die ongeschikt was om te verwerken tot Hollandse Nieuwe, waardoor we het seizoen twee weken hebben moeten uitstellen. Dat willen we volgend jaar voorkomen,’  De Jong acht de kans dat het seizoen weer wordt uitgesteld uiterst klein: ‘Het is in de afgelopen 25 jaar slechts twee keer voorgekomen dat het seizoen uitgesteld moest worden. Met de keuze voor de tweede week van juni kan het haast niet mis gaan.’

 

Het haringseizoen start traditioneel met de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. De opbrengst gaat naar het Bio Vakantieoord. Het Bio Vakantieoord, ooit opgericht door de bioscoopbranche, streeft ernaar kinderen met een handicap en hun familie een onbezorgde vakantie te bieden in hun eigen vakantiepark. Onder het motto ‘Met je maatje naar de bios’ slaan het Bio Vakantieoord en de haringsector de handen ineen om zoveel mogelijk fondsen in te zamelen voor de veiling van het eerste vaatje.