Campagne Europese Commissie voor duurzame visconsumptie #TasteTheOcean is een campagne van de EU met als doel de consumptie van duurzaam gevangen of geproduceerde vis, schaal- en schelpdieren te promoten.

 

De Europese Commissie wil de consument bewust maken van het belang van lokale, seizoensgebonden en duurzame consumptie. Mits op de juiste manier geproduceerd of geoogst, kunnen vis, schaal- en schelpdieren een belangrijke plaats innemen in een verantwoord voedingspatroon, met een CO2 voetprint die veel lager is dan bij de meeste dierlijke eiwitten op het land.
De komende maanden zullen topchefs uit negen EU-landen hun recepten met verschillende soorten heerlijke vis of schaaldieren uit de visserij en de aquacultuur delen. Later dit jaar zullen nog meer landen zich hierbij aansluiten. De focus is nu gericht op Nederland.

 

Voor Nederland is tweesterren chef Stefan van Sprang, van restaurant ‘Aan de Poel‘ in Amstelveen, gevraagd aan deze campagne mee te werken. Hij heeft een voortreffelijke Noordzeetong met gemarineerde kool bereid. Voor de van origine Brabantse chef-kok is de status van de visstand erg belangrijk.