Foto: Chris Kalkman

 

Ruim 1.100 sporters arriveren vanochtend bij de feestelijke finish van HomeRide, HomeRun en HomeWalk, de 24-uurse sponsortochten van het Ronald McDonald Kinderfonds. Door weer en wind zijn zij in 24 uur door heel Nederland getrokken. Samen hebben de teams al meer dan 1 miljoen euro ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

 

De eerste teams zijn rond 11.00 uur ‘s ochtends feestelijk onthaald door familie, supporters en vrijwilligers bij de finish bij het ss Rotterdam. De komende uren arriveren ook de overige deelnemers. Allen hebben 24 uur lang non-stop dwars door Nederland gebikkeld. Daarbij passeerden ze verschillende Ronald McDonald Huizen. Veel van hen zijn oud-gasten van de Huizen. Bij de finish was de emotionele ontlading na het langdurige sporten dan ook groot.

 

Dag en nacht doorzetten

De teams hebben dit weekend wielrennend, hardlopend of wandelend honderden kilometers afgelegd binnen 24 uur. De opbrengst van deze tours is dit weekend verder opgelopen tot een indrukwekkende 1.125.524 miljoen euro. Dit komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. De duur van 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke of zorgintensieve kind: die gaat ook 24 uur per dag door.

 

Per 2023: HomeSport Events

HomeRiders, HomeRunners en HomeWalkers gaan elk jaar samen deze sportieve uitdaging aan. Vanaf volgend jaar gaan de sporters ook in naam samen: de events heten vanaf 2023 HomeSport Events. Wil je meedoen met deze indrukwekkende uitdaging, en het verschil maken voor ouders met een ziek kind? Vanaf september kun je je inschrijven voor deze 24-uurse intense uitdaging op 24 en 25 juni 2023.